Zatížení Prahy 6 individuální automobilovou dopravou, která směřuje do hlavního města ze severozápadu od metropole, atakuje hranice únosnosti. Praha 6 připravila soubor opatření, která podpoří cestování hromadnou dopravou. Na společné schůzce je zástupci Prahy 6 představili starostům a starostkám obcí, jejichž obyvatel se chystané novinky dotknou nejvíce. První změny by měly přijít už v létě.

Celý článek24. 4. 2024

Městská část Praha 6 podporuje výstavbu železnice v rámci celkového záměru modernizace trati Praha – Kladno s připojením Letiště Václava Havla. Vznik nové železniční zastávky Dlouhá míle s navazujícím prostorem je s městskou částí průběžně konzultována a předkládaná řešení převážně akceptují požadavky městské části.

Celý článek15. 4. 2024

V souvislosti se zahájením provozu tramvají na Dědinu je nutné upozornit, že ještě nějakou dobu budou probíhat dokončovací práce, a chceme tedy požádat občany o trpělivost a obezřetnost. Stejně tak městská policie připravuje přednášky pro děti a opatření, která souvisejí s provozem nové tramvajové tratě Divoká Šárka – Dědina.

Celý článek20. 10. 2023

Orientační běh zná snad skoro každý, ale o dopravním orienťáku slyší řada lidí patrně poprvé. A poprvé se tento netypický orientační závod uskuteční 21. září na území městské části Praha 6. Závod je organizován v rámci Evropského týdne mobility.

Celý článek17. 9. 2023

Na deset dnů bude od 21. srpna přerušen provoz tramvají v oblasti smyčky Bílá Hora. To s sebou přinese i komplikace v dopravě, kdy ulice Bělohorská a Karlovarská budou pro automobilovou dopravu průjezdné jen ve směru z centra. Proto je snahou radnice Prahy 6, aby tímto omezením byli co nejméně postiženi obyvatelé Bílé hory. Proto dojde k umístění zátarasů, které by měly zamezit tranzitní dopravě zkracování a objíždění uzavřeného úseku oblastní Malého Břevnova.

Celý článek17. 8. 2023

Letní prázdniny Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) tradičně využívá k důležitým opravám tramvajových tratí a metra. Některé z nich se dotknou i šestky. První dva červencové týdny se budou měnit kolejové konstrukce na Vítězném náměstí. Na konci prázdnin vymění kolejnice ve smyčce Bílá Hora.

Celý článek27. 6. 2023

Obyvatelé Dědiny mohou od května parkovat na nevyužívané odstavné ploše v blízkosti sídliště. Praha 6 se na tom dohodla s majitelem pozemku, ministerstvem obrany. Částečně se tak podaří nahradit parkovací místa, která dočasně chybí v důsledku stavby tramvajové trati a parkovacího domu.

 

Celý článek12. 5. 2023

Dopravní podnik hl. m. Prahy společně s TSK zahájí v pondělí 15. května rekonstrukci tramvajové tratě v Badeniho ulici v úseku od křižovatky s ulicí Na Špejcharu po křižovatku s Chotkovou ulicí. Rekonstrukce tratě potrvá necelých sedm týdnů. Do pátku 30. června tak bude obousměrně přerušen provoz tramvají mezi Hradčanskou a Chotkovými sady.  Stavba ovlivní tramvajové linky 2, 12, 18, 20, 41 a 97, které budou jezdit po změněných trasách. Badeniho ulice bude obousměrně uzavřena také pro veškerou automobilovou dopravu.

Celý článek11. 5. 2023

Autobusy městské hromadné dopravy nabírají na Evropské ulici během dopravních špiček citelná zpoždění. V plynulejším průjezdu jim mnohdy brání řidiči osobních automobilů, kteří vjíždějí na autobusům vyhrazené jízdní pruhy.

Celý článek10. 2. 2023

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) chystá opravy tramvajové trati v úseku Klárov – Újezd. Měnit se zde budou kolejnice a kolejové oblouky, a to od soboty 28. ledna od brzkých ranních hodin do 31. března večer. Změny v provozu MHD se po celou dobu oprav dotknou i území Prahy 6.

Celý článek18. 1. 2023

Na začátku července zahájí Dopravní podnik hl. m. Prahy dlouho připravovanou výstavbu tramvajové trati směřující k sídlišti na Dědině. Stavba povede z  konečné zastávky „Divoká Šárka“ a vytvoří pět párů zastávek včetně nového obratiště v celkové délce 2,3 km.

Celý článek30. 6. 2022

V pondělí 16. května 2022 se naplno rozjedou práce na Barrandovském mostě. Technická správa komunikací (TSK) prostřednictvím svého dodavatele, společnosti PORR, zahájí rozsáhlou rekonstrukcí nejvytíženější dopravní tepny v České republice. S dopravním omezením musí řidiči počítat již od soboty 14. května, kdy se začne stavět dopravní značení. Postupné omezování provozu bude trvat dva dny a vyvrcholí v neděli úplným uzavřením rampy ze Strakonické ulice.

Celý článek13. 5. 2022

Od 1. září 2019 dojde ke změně trasy autobusové linky 108 a zlepší se tak dopravní obslužnost Bubenče. Cíl linky zůstane stejný (tj. Sídliště na Dědině), ale v úseku mezi zastávkami Zelená a Sibiřské náměstí pojede jinou trasou, kde lépe obslouží školy a školky na území městské části Praha 6.

Celý článek7. 8. 2019

Předmětem tohoto odborného vyhodnocení je analýza současného stavu dopravy v lokalitě Starých Vokovic a možností případných uvažovaných změn v organizaci dopravy, tato je dlouhodobě ovlivněna průjezdní dopravou realizovanou prostřednictvím místních komunikací Na Krutci a Vokovická v Praze 6.

Celý článek30. 4. 2019
Definitivní úpravy jednosměrek v oblasti Břevnova se budou realizovat začátkem léta. Praha 6 po připomínkách občanů připravila návrh, který v maximální možné míře zohledňuje požadavky místních obyvatel.
Celý článek19. 3. 2019
Parkovací zóny v Praze 6 se letos rozšíří o další tři oblasti. Nově vzniknou zóny placeného stání v části Dědiny, v oblasti Ořechovky a v další části Hanspaulky. Požadavek Prahy 6 potvrdila komise rady hlavního města pro parkování.
Celý článek7. 3. 2019

Aktuálně probíhá instalace dopravního značení k realizaci projektu zón placeného stání, jehož součástí je i nová úprava směrovosti komunikací v lokalitě Břevnov, konkrétně v oblasti ohraničené ulicemi Bělohorská, Tomanova a Liborova.

Celý článek3. 12. 2018

Radnice Prahy 6 se dlouhodobě zabývá dopravní situací v oblasti Ořechovky s cílem ochrany místních od průjezdné dopravy. Na základě řady kritických připomínek od rezidentů k dříve upravovanému řešení jednosměrnosti komunikací mezi ulicemi Střešovická a Cukrovarnická došlo ze strany Českého vysokého učení technického ke zpracování dopravní studie s názvem „Analýza a optimalizace dopravního režimu v oblasti Ořechovka“, kterou tímto zveřejňujeme.

Celý článek26. 11. 2018

V úterý 3. dubna v 5:58 hodin poprvé vyjela autobusová linka 216, a to ze zastávky Sídliště Baba do zastávky Na Pískách. Jedná se zatím o zkušební tříměsíční provoz a autobus bude jezdit tuto trasu každý den, kromě víkendů.

Celý článek12. 3. 2018

ROPID navrhuje od konce října úpravit provoz autobusových a částečněně také tramvajových linek na území Prahy 6, Prahy 17 a Prahy-Zličín. Své připomínky k návrhu můžete poslat prostřednictvím formuláře do středy 2. září. Připomínky využijeme při jednání s ROPIDem o finální úpravě.

Celý článek27. 8. 2015

KE STAŽENÍ V PŘÍLOZE TOHOTO ČLÁNKU PRO VÁS MÁME MAPU VYZNAČENÝCH ZMĚN MHD OD 7. 4. 2015.

Ve čtvrtek 19. 2. 2015 byla dohodnuta konečná verze úprav povrchové MHD k termínu otevření čtyř nových stanic metra A v západní části Prahy od 7. 4. 2015.

Změny se budou týkat pouze oblastí dotčených prodloužením metra. Kromě zrušené tramvajové linky č. 2 se ostatní linky tramvají nezmění, autobusové změny budou znamenat například zkrácení linek jedoucích po Evropské ulici k novým stanicím metra, naopak v Patočkově ulici zůstane rozsah autobusové dopravy zachován. Jasné jsou také parametry provozu metra A v novém úseku. Od prvního dne provozu bude sledována a vyhodnocována aktuální poptávka.

Celý článek20. 2. 2015

ČTK: Praha odmítla podobu zamýšlených změn MHD. Od dubna se upraví jen povrchové linky v okolí prodlouženého úseku metra A v Praze 6, i jejich návrh ale projde revizí. Na dnešní tiskové konferenci to řekl náměstek primátora Petr Dolínek (ČSSD). Zamýšlené změny se staly terčem kritiky městských částí i obyvatel, celkem magistrát eviduje na 3000 připomínek.

Celý článek12. 2. 2015

Praha, 7. 2. 2015 – UVNITŘ ZPRÁVY DOKUMENT – PODROBNÝ KOMENTÁŘ PRAHY 6 K NAVRHOVANÝM ZMĚNÁM MHD. Rada městské části Praha 6 na svém pátečním mimořádném jednání projednala své stanovisko k ROPIDEM navrhovaným změnám MHD po otevření metra A do Motola. „Rada městské části Praha 6 nesouhlasí s redukcí povrchové dopravy MHD v navrhovaném rozsahu,“ píše se v přijatém usnesení. Praha 6 požaduje zrušení tramvaje č. 2, zachování stávající trasy u tramvaje č. 18, 20, 22 a důrazně odmítá hlavně změny u linky autobusu č. 180 a č. 174.

Celý článek7. 2. 2015

Radnice vyzývá občany, aby do pondělí 26. ledna 2015 do 18:00 hodin poslali své připomínky, které budou podkladem pro další jednání s organizátorem dopravy ROPID. 

ANKETA SKONČILA! Nyní zpracováváme došlé připomínky.

Petra Kolínská, zástupkyně starosty odpovědná za oblast dopravy, k navrhovaným změnám uvedla:

„Vítáme vznik rychlého autobusového spojení s Andělem linkou 118. Zásadně však nesouhlasíme s omezením autobusových linek spojujících Břevnov s Hradčanskou a Vítězným náměstím. Požadujeme zachování četnosti a směru linek. Spuštění nových stanic metra se Břevnova netýká, a není proto důvod povrchové spoje omezovat. Finální požadavky zašle městská část ROPIDU po vyhodnocení připomínek od obyvatel Prahy 6."

Jak připomínkovat navržené změny v MHD?

V tomto článku je níže uveden seznam spojů týkajících se Prahy 6. Je vždy potřeba si vybrat konkrétní spoj, ke kterému máte připomínky a napíšete u čísla linky svůj komentář v rozsahu maximálně 500 znaků a uvedete svoji emailovou adresu, pro případný další kontakt. Zároveň je možné také zaslat své připomínky na adresu tiskoveoddeleni{zavináč}praha6{tečka}cz

POZOR! Čas na připomínky občanů je jeden týden, tedy do pondělí 26. ledna 2015 do 18:00 hodin. 

Městská část Praha 6 má na připomínky vůbči ROPIDu termín do 6. února 2015. Proto je na anketu poskytnutý pouze týden

Společnost ROPID na svých internetových stránkách zveřejnila kompletní návrh změn MHD po otevření metra A do Motola. Přinášíme dokument v plném rozsahu.

INTERAKTIVNÍ MAPA ZMĚN: na stránkách https://www.google.com/maps/d/embed?mid=zlNscTVs0Ep8.klMdwUNC0Qqc také najdete interaktivní mapu se změnami.

Přílohy

Návrh dopravního opatření tramvaje [PDF]

Návrh dopravního opatření autobusy - západ [PDF]

Návrh dopravního opatření autobusy - východ [PDF]

Plánek návrhu vedení linek tramvají [PDF]

Plánek návrhu vedení linek autobusů - západ [PDF]

Plánek návrhu vedení linek autobusů - východ [PDF] 

Vysvětlující Google Mapa

Celý článek26. 1. 2015

Společnost ROPID na svých internetových stránkách zveřejnila kompletní návrh změn MHD po otevření metra A do Motola. Přinášíme dokument v plném rozsahu.

INTERAKTIVNÍ MAPA ZMĚN: na stránkách https://www.google.com/maps/d/embed?mid=zlNscTVs0Ep8.klMdwUNC0Qqc také najdete interaktivní mapu se změnami.

Přílohy

Návrh dopravního opatření tramvaje [PDF]

Návrh dopravního opatření autobusy - západ [PDF]

Návrh dopravního opatření autobusy - východ [PDF]

Plánek návrhu vedení linek tramvají [PDF]

Plánek návrhu vedení linek autobusů - západ [PDF]

Plánek návrhu vedení linek autobusů - východ [PDF] 

Vysvětlující Google Mapa

 

Celý článek20. 1. 2015

Organizátor pražské dopravy společnost ROPID ve středu v podvečer zaslala městské části Praha 6 první návrhy plánovaných změn po otevření metra A do Motola. Přinášíme vám dokument v plném znění. ROPID nyní začíná projednávat navržené změny s jednotlivými městskými částmi, s Prahou 6 je naplánované jednání tento pátek 16. ledna 2015. 

„Navržené změny budeme komentovat až po pátečním setkání s Ropidem. Trváme na tom, že pokud bude mít městská část zásadní připomínky, je nezbytné je zapracovat," řekla Petra Kolínská, zástupkyně starosty Praha 6 odpovědná za oblast dopravy.

Celý článek15. 1. 2015

Dejvická – Můstek: dočasné přerušení provozu metra

Z důvodu napojování zabezpečovacího zařízení nového úseku linky metra A bude od soboty 8. listopadu 2014 (od zahájení provozu) do neděle 9. listopadu 2014 (do ukončení provozu) obousměrně přerušen provoz metra na lince A mezi stanicemi Dejvická – Můstek.

 

V úseku mezi stanicemi Můstek – Náměstí Míru bude provoz metra zajištěn pouze po jedné koleji zvláštní vlakovou soupravou.

Informace o opatření naleznete ke stažení také v těchto dokumentech: schéma, leták

Celý článek7. 11. 2014

AKTUÁLNÍ ZPRÁVA 29. 8. 2014 -

PRAHA 6: DALŠÍ POSUN PŘI REKONSTRUKCI TRATI BĚLOHORSKÁ ODMÍTÁME!


Praha, 29. 8. 2014 – Dopravní podnik hlavního města Prahy dnes informoval, že kvůli „přístupu a nasazení“ zhotovitele rekonstrukce tramvajové trati Bělohorská – společnosti Skanska – posouvá zkušební provoz tramvajové trati Bělohorská. 

„Naprosto odmítáme, aby naši občané trpěli kvůli neshodám a kritizovanému přístupu dodavatele. Byli jsme ujištěni, že tramvajová trať bude zprovozněna k 13. září 2014. Ve chvíli, kdy vychází najevo, že už jen zkušební provoz slibovaný na 30. srpna se posouvá o další dva dny až na 1. září, nemůžeme věřit ani slibované termínu 13. září, kdy má být zprovozněna celá trať. Žádáme, aby Dopravní podnik uplatnil veškeré možné kroky vůči zhotoviteli, které povedou k dodržení několikrát slibovaného termínu zprovoznění trati,“ řekla Marie Kousalíková, starostka městské části Praha 6.

ZPRÁVA Z 21. 8. 2014

Místo 30. srpna 2014 je nový termín zprovoznění opravované tramvajové trati Bělohorská takto:

12. 9. 2014 - kolaudace;
13. 9. 3014 - obnoven provoz dle jízdních řádů až na Bílou Horu.

"Zpráva o prodloužení rekonstrukce tramvajové trati Bělohorská je pro nás opět naprosto neuvěřitelná. Neplánované přeložení kabelů měl někdo odpovědný naplánovat tak, aby ke zpoždění nedošlo!," řekla Marie Kousalíková, starostka městské části Praha 6.

Celý článek29. 8. 2014

Od pondělí 18. 8. 2014 je po více než ročních opravách zprůjezdněna Evropská ulice. Oprava stropní desky stanice metra Dejvická i silnice na Evropské totiž končí.

Na svá původní odjezdová stání se tak vrací všechny autobusové linky v tomto uzlu a to včetně letiště a příměstských spojů.

V provozu je také obratiště autobusů u Vítězného náměstí - viz fotografie u tohoto článku.

Celý článek18. 8. 2014

Praha, 20. 6. 2014 – UVNITŘ ZPRÁVY INFOGRAFIKA - MAPA ZÓN. Zastupitelstvo městské části Praha 6 v pátek projednalo návrh na zavedení zón placeného stání. Počítá s rezidentní, návštěvnickou a smíšenou oblasti v centrální části čtvrti. Městská část Praha 6 o zavedení zón usiluje již téměř 10 let, ale přístup hlavního města tomu ještě v minulém roce bránil. Až po sérii jednání se Praze 6 letos podařilo dohodnout zavedení pilotního projektu zón a to ještě letos na podzim. Podívejte se, kde všude a které přesně z typu zón by na území městské části Praha 6 měly začít platit.

Celý článek25. 6. 2014

Praha, 25. 6. 2014 – Rada městské části Praha 6 na svém dnešním zasedání schválila financování rekonstrukce tramvajové  zastávky U Kaštanu v ulici Bělohorská ve výši  1.500.000,- Kč. Městská  část  se  tak  snaží  o zachování zastávky u Kaštanu. Vychází tak vstříc  požadavkům  svých občanů.  Celá  realizace bude provedena do konce srpna 2014.

Celý článek25. 6. 2014

ČTK: Praha - Pražský tunel Blanka má firma Metrostav dostavět do pěti měsíců. Naopak Praha má stavební společnosti zaplatit přes čtyři miliardy korun. Rozhodl o tom vpodvečer Rozhodčí soud při Hospodářské komoře ČR. Sporné smlouvy mezi Prahou a Metrostavem jsou podle něj platné. Arbitráž tím ale nekončí. Metrostav totiž ve čtvrtek rozšířil žalobu proti Praze. Žádá proplacení další, údajně poslední části dluhu ve výši jedné miliardy korun. Další soudní líčení bude 4. června.

Celý článek18. 4. 2014

Rekonstrukce stropní desky metra Dejvická a uzavírka Evropské ve směru na Vítězné náměstí po sedmi měsících končí. Od 1. dubna do 31. července se ale uzavírá Evropská ve směru z Vítězného náměstí. Mění se zastávky a schéma MHD. Pro osobní automobily bude průjezd veden obousměrně po jižní straně Evropské třídy. Objízdná trasa ulicí Generála Píky bude ukončena.

Celý článek1. 4. 2014

Velké diskuse vyvolal článek zpravodajského serveru iDnes.cz, ve kterém se informuje o možných, ale zatím ze strany organizátora pražské dopravy společnosti ROPID, nepotvrzených změnách v MHD po otevření metra do Motola.

ČTĚTĚ ZDE: Cestující se děsí změn řádů, které přinese metro do Motola. Ropid mlží http://praha.idnes.cz/zmeny-jizdnich-radu-kvuli-metru-dae-/praha-zpravy.aspx?c=A140315_2045661_praha-zpravy_kol

Celý článek20. 3. 2014

Praha, 8. 1. 2014 – Pět let čekání Prahy 6 na zóny placeného státní je u konce. Hlavní město Praha dnes představilo novou koncepci zavádění zón a počítá se s tím, že Praha 6 bude v první pilotní fázi a zóny by měly začít v Praze 6 platit od druhé poloviny roku 2014. Bez zón hrozí dopravě v klidu v Praze 6 po otevření tunelu Blanka a metra A do Motola kolaps.

Celý článek8. 1. 2014

UVNITŘ ČLÁNKU VIDEO. Aktualizováno v 13:00 hodin

novinky.cz: Při stavebních pracích u metra stanice Dejvická byl ve čtvrtek ráno uražen hydrant a voda zatopila vestibul metra. Stanice byla asi na tři hodiny uzavřena. Provoz metra byl po půl jedné obnoven. Aktualní dopravní informace na www.ropid.cz, www.dpp.cz

REPORTÁŽ ČT 24 - SLEDUJTE ZDE!

Starostka Prahy 6 Marie Kousalíková pro ČT24: "Bylo nám řečeno, že podle projektové dokumentace, kterou má k dispozici dopravní podnik, vodovodní potrubí, které bylo přerušeno, tam nebylo zaneseno už od 70. let a ani Pražské vodovody a kanalizace údajně neměly ve své dokumentaci toto potrubí zaneseno. Já myslím, že je to neomluvitelné, protože před každou takovou stavbou se mají dělat nějaké sondy."

MÁTE Z RÁNA FOTOGRAFIE? Podle svědků se po překopnutí na Vítězném náměstí vyvalil obří gejzír. Fotografie prosím SDÍLEJTE NA WWW.FACEBOOK.COM/PRAHA6

Celý článek12. 12. 2013

Tramvajová trať na Evropské ulici v Praze 6 by měla být prodloužena ze zastávky Divoká Šárka do nové stanice Dědinská na sídlišti Dědina. ČTK to zjistila z materiálu v systému EIA, v němž je posuzován vliv stavby na životní prostředí. Podle dokumentu by se mělo začít stavět v lednu 2015.

Celý článek28. 8. 2013
Pro cestující bude dnes v 15.00 hodin otevřeno osm dosud uzavřených stanic pražského metra. Jedná se o stanice Malostranská a Staroměstská na trase A, Vltavská a Nádraží Holešovice na lince C, Křižíkova, Invalidovna a Palmovka na trase B a přestupní stanice Florenc, kterými metro po obnovení plného provozu pouze projíždělo. UVNITŘ PŘEHLED AKTUÁLNÍHO STAVU PRAŽSKÉ MHD.
Celý článek9. 6. 2013

UVNITŘ ČLÁNKU - ZMĚNY V MHD OD 1. KVĚTNA 2013 A VIDEOREPORTÁŽ. Starostka městské části Praha 6 Marie Kousalíková dnes po druhé hodině odpoledne společně s pražským primátorem Bohuslavem Svobodou, místostarostou Prahy 6 René Pekárkem a ředitelem oblasti Čechy střed firmy EUROVIA, Janem Třískou otevřeli Patočkovu a Myslbekovu po letech stavebních úprav řidičům a MHD.

Celý článek2. 5. 2013

Praha, 2. 5. 2013 - ROPIDEM předložené změny v MHD od 1. 7. 2013 včetně možného zkrácení linky č. 22 na Vypich řešíme velmi intenzivně - mimo jiné s náměstkem primátora pro dopravu. Městská část Praha 6 trvá na tom, že linka č. 22 by měla být zachována. Ze strany ROPIDU máme předběžně přislíbeno, že by linka č. 22 měla být zachována beze změn.

Celý článek2. 5. 2013

V úterý 30. 4. 2013 ve 14 hodin se v místě křížení ulice Patočkova a Myslbekova uskuteční slavnostní uvedení do provozu stavby Strahovský tunel, 2. stavba. Účast na otevření potvrdila Ing. Marie Kousalíková, starostka městské části Praha 6. Společně s ní bude na místě i Doc. MUDr. Bohuslav Svoboda, CSc.,pražský primátor a Martin Borovka, předseda představenstva a generální ředitel EUROVIA CS, a. s a další významní hosté.

Celý článek29. 4. 2013

PODÍVEJTE SE - UVNITŘ ČLÁNKU VIDEOREPORTÁŽ ČT. Praha, 17. 4. 2013 – Taková čísla zřejmě nikdo nečekal! Přesně 57 % obyvatel Prahy 6 – tedy nadpoloviční většina – si přeje zavedení parkovacích zón v šesté městské části. Až 73 % obyvatel uvádí, že nejvíce potřeba jsou „modré“ zóny pro rezidenty, nejméně potřebné jsou zelené zóny krátkodobého stání. Alarmující je přitom zjištění, že v žádné části Prahy 6 není současný systém parkování bez zón vnímán pozitivně a problémy s parkováním hlásí 83 % obyvatel. Vyplývá to z exkluzivního průzkum veřejného mínění zpracovaný společností PPM Factum pro Prahu 6. Průzkum probíhal dotazníkovým šetřením na reprezentativním vzorku 1513 respondentů od 1. do 19. března letošního roku.

Celý článek18. 4. 2013

Praha, 16. 4. 2013 - Na základě dnešního vyjádření Rady hlavního města Prahy ohledně parkovacích zón v Praze, kdy zástupci města řekli, že ani v příštích dvou letech se zóny rozšiřovat nebudou, radnice městské části Praha 6 uvádí, že takto nezodpovědné chování od členů Rady hlavního města Prahy není přijatelné a radnice městské části Praha 6 bude iniciovat také u ostatních dotčených městských částí, aby zvážily urychlené jiné dopravně-inženýrské řešení. Občané městské části Praha 6 jsou plnohodnotnými obyvateli hlavního města a Rada by měla hájit i jejich zájmy.

Celý článek16. 4. 2013

UVNITŘ ČLÁNKU INFORMAČNÍ LETÁK S MAPOU ZMĚN. Z důvodu rekonstrukce tramvajové trati v ulici Milady Horákové a pokračujících prací při výstavbě Městského okruhu bude od přibližně 0.30 hodin v sobotu 30. března 2013 do přibližně 0.30 hodin v sobotu 29. června 2013 obousměrně přerušen tramvajový provoz v ulici Milady Horákové (od křižovatky s ulicí U Brusnice po křižovatku s ulicí Svatovítskou).

Celý článek28. 3. 2013

Den otevřených dveří tunelového komplexu Blanka pořádá hl. m. Praha ve spolupráci se společností Metrostav, nejedná se o akci MČ Praha 6. Prohlídka tunelu Blanka se uskuteční tento pátek od 9 do 15 hodin. MČ Praha 6 pořádá v těchto dnech akci „Dny seniorů“ v Praze 6 a pro své šestkové občany zajistila po dohodě se společností Metrostav prohlídku komplexu Blanka pomocí mikrobusů tento pátek od 16. hodin. Mikrobusy jsou zajištěny od 16. hodin pouze pro seniory z Prahy 6 a pro méně pohyblivé občany Prahy 6 a to po předchozí rezervaci na tel. číslo  220 189 613.

Celý článek24. 9. 2012

Městská část Praha 6 si dovoluje pozvat své občany na Den otevřených dveří výstavby městského tunelového komplexu Blanka. V pátek 28. září od 9 – 15 hodin bude tunel zpřístupněn všem našim občanům. Od 16 hodin následuje projížďka s méně pohyblivými seniory starší 65 let, pro které budou přistaveny mikrobusy.

Celý článek20. 9. 2012

Velkou otázkou a zároveň výzvou pro Prahu 6 je ovlivnění konečné podoby nově vznikajícího městského subcentra na Veleslavíně. Hlavní město Praha zde realizuje jednu z klíčových stanic na prodloužené trase metra A – stanici Veleslavín – a to se všemi návaznými dopravními vazbami, v tomto případě jde zejména o vazbu na příměstskou železnici a městské i příměstské autobusové linky.

Celý článek22. 8. 2012

V období 5. srpna do 2. září 2012 dojde k opětovnému zavedení objízdné trasy přes ulice Myslbekova - Bělohorská - Pod Královkou. Důvodem jsou pokračující práce na stavbě městského okruhu, v tomto termínu bude prováděna pokládka inženýrských sítí a práce na definitivním povrchu komunikací.

Celý článek23. 7. 2012

Dnes před polednem se propadla vozovka v ulici Československé armády v Praze 6. Propad ve vozovce je zhruba 20 cm hluboký, vše komplikuje fakt, že v místě propadu je dutina plná vody. Její velikost v tuto chvíli vodohospodáři zjišťují. Propad je způsobený závadou na vodovodní přípojce.

Celý článek20. 7. 2012

V ulici Divoká Šárka v soutěsce (mezi ulicí Na Džbánu a koupalištěm U Veselíka) došlo k odlomení a sesuvu dvou bloků skály o váze cca 2 tuny. Na základě doporučení statika HMP rozhodl ÚMČ Praha 6 soutěsku Divoká Šárka uzavřít. Koupaliště U Veselíka zůstává přístupné po cestě okolo areálu Zdraví.

Celý článek8. 7. 2012

Radní hlavního města Prahy schválili názvy nových stanic na prodlouženém úseku trasy A z Dejvické do Motola. Jako definitivní byly po zvážení řady hledisek, zejména s ohledem na přestupní vazby na povrchovou dopravu a místopis, zvoleny názvy BOŘISLAVKA, VELESLAVÍN, PETŘINY a MOTOL.

Celý článek14. 6. 2012

V pondělí 19. 12. 2011 starostka MČ Praha 6 Marie Kousalíková společně s primátorem hl. m. Prahy Bohuslavem Svobodou otevřela nově zprovozněný úsek ulice Patočkova. Jde o úsek mezi vyústěním Strahovského tunelu (křižovatka Malovanka) po křižovatku s ulicí Myslbekova.

Celý článek19. 12. 2011

Výstavba nových stanic metra na trase V. A. je v plném proudu. Za dva měsíce Tonda pod zemí urazil 1062 metrů. Jen během listopadu vykutal úctyhodných 630 metrů a 5. 12. 2011 se za přítomnosti starostky MČ Praha 6 se slavnostně prokousal posledními metry zeminy ve stavební jámě na Veleslavíně. Nyní se razící štít vydá směrem na Červený vrch.

Celý článek6. 12. 2011

Stanovisko EIA k výstavbě nové vzletové a přistávací dráhy na letišti Praha Ruzyně vydané ministerstvem životního prostředí respektuje klíčové podmínky obyvatel okolních obcí. Především uzavření celého letiště v nočních hodinách je dobrou zprávou pro všechny, kteří žijí v pásmu nové paralelní dráhy a celé městské části. 

Celý článek31. 10. 2011

Provoz tramvají se po více než půlroční výluce vrátil do Podbaby. Od září navíc lidé dojedou na prodloužené trati dál. Je delší o tři sta metrů a přibyla nová zastávka. Trať navíc zatravněná a odhlučněná.

Celý článek31. 8. 2011

Na základě žádosti radnice Prahy 6 zavádí nově Dopravní podnik hl.m. Prahy ve spolupráci s ROPIDem od září dopravní obsluhu oblasti Baterií a zdravotnického zařízení v ul. Stamicova. Doprava bude zajišťována linkou 216, obsazenou midibusem. Do dnešního dne panovaly nejasnosti ohledně zastávky na Náměstí Před Bateriemi. Na základě nevole místních občanů tuto zastávku včetně navrhované okružní křižovatky na náměstí dnes radnice zrušila.

Celý článek25. 8. 2011
Razící štít tonda, který razí tunel v prodloužené části metra A, se prokousal z Vypichu do budoucí stanice Petřiny. Za tři měsíce tak urazil v podzemí zhruba 500 metrů. Nyní jej dělníci "protáhnou" po kolejích budoucí stanicí a on se zakousne do zeminy a bude pokračovat dál směrem do Dejvic.
Celý článek11. 8. 2011

Na základě žádosti radnice Prahy 6 zavádí nově Dopravní podnik hl.m. Prahy ve spolupráci s ROPIDem od září dopravní obsluhu oblasti Baterií a zdravotnického zařízení v ul. Stamicova. Doprava bude zajišťována linkou 216, obsazenou midibusem.

Celý článek10. 8. 2011
Uzavírka ulice Milady Horákové v Praze 6 a 7, která byla neprůjezdná kvůli stavbě tunelu Blanka, skončila. Řidiči už uzavřený úsek nemusí objíždět ulicí Na Valech, ale ve směru od Prašného mostu jedou po Miladě Horákové až na Letnou. Také autobusové linky staví přímo u výstupu ze stanice metra A Hradčanská.
Celý článek1. 6. 2011

Nejstarší maják světa stál na ostrově Faru, první maják v Praze bude stát na spodním výběžku Libeňského ostrova. Maják staví Klub vodních motoristů Libeňský ostrov, který má ovšem sídlo v Praze 6 na Dejvické ulici.

Celý článek4. 5. 2011

Nové zákazy stání, jednosměrné ulice či úpravy přednosti v jízdě. To vše čeká na řidiče v šesté městské části. Zdejší strážníci proto doporučují všem ostražitost i při průjezdu dobře známými místy, které se mohou ze dne na den změnit kvůli probíhajícím stavebním pracím.

Celý článek11. 11. 2010

Převozníci se svými bárkami dnešním dnem ovládli Vltavu. Pokud si chcete zkrátit cestu přes řeku, můžete využít jejich služeb. V Praze 6 jsou hned přívozy dva.

Celý článek1. 4. 2010
Výstavba Strahovského tunelu v Praze patřila k nejsledovanějším dopravním stavbám v zemi. Zájem budila nejen svým významem pro dopravu a rozsahem prací, ale i dobou realizace. Tunel se totiž budoval 12 let. Otevřen byl před deseti lety, 2. prosince 1997.
Celý článek30. 11. 2007
V několika soupravách metra na trasách A a C neznámý vandal přelepil rozpisy cest metra svými nálepkami, nejspíše ve snaze zmátnout cizince neznalé Prahy. Trasu A nechal skončit místo na Dejvické na Karlštejně a stanici Hradčanskou nahradil nápisem Airport s výmluvným logem letadla.
Celý článek23. 6. 2007
O stavbě podzemních garáží pod částí Puškinova náměstí bude dejvická radnice rozhodovat až příští rok. Odborné komise nejprve posoudí dvě obsáhlé studie, které hodnotí a navrhují místa, kde by bylo možné a vhodné garáže vybudovat. Připomínky k materiálu mají komise vypracovat do 31. ledna 2006, určilo dnes zastupitelstvo.
Celý článek11. 11. 2005
Sídliště Dědina se stane prvním komplexně rehabilitovaným územím v Praze 6! V rámci obnovy sídliště, kde dnes žije zhruba 6 tisíc lidí, bude nově řešena doprava v klidu, parkové plochy, vycházkové cesty a obchodní vybavenost.
Celý článek19. 10. 2005
Výstavba břevnovské radiály, součásti městského okruhu, je zatím ve stadiu variant. Přesto se již obyvatelé Břevnova bojí, kde a jak se bude stavět. Investorem stavby je město Praha, ale otázky radiály byly i hlavním tématem setkání občanů s představiteli radnice Prahy 6.
Celý článek27. 12. 2004