Lávka se otevřela lidem

Nebezpečné přecházení ulice Patočkova v Břevnově je minulostí. Lidem už několik dnů slouží lávka, která byla dnes slavnostně otevřena. Lávka spojuje Slavníkovu a Anastázovu ulici.
Hlavní foto

„Od této chvíle by všichni měli myslet na to, že chtějí-li přejít přes Patočkovu ulici, mají použít lávku. Je to totiž bezpečnější,“ řekl při dnešním otevření lávky starosta Tomáš Chalupa zhruba stovce přítomným.

„Těším se na léto, až se okolí lávky zazelená,“ doplnil starostu autor projektu architekt Marek Houska a dodal: „Lávka totiž zcela nezakrývá prostor pod ní, takže i v místech, kde u jiných nadchodů běžně trávu nevidíme, zde může vyrůst.“

Lávka se budovala letos od července do listopadu a radnice za ní zaplatila 14 miliónů korun.

Architektonické řešení lávky respektuje terén i to, že se nachází nedaleko Břevnovského kláštera. Navržena je tak, aby bylo propojení ulic bezbariérové. Konstrukční systém tvoří střední oblouk bez podpory, ramena lomená pod rozdílnými úhly a schodiště. Drobná konstrukce jen minimálně stíní zeleň.

Související články

Zatížení Prahy 6 individuální automobilovou dopravou, která směřuje do hlavního města ze severozápadu od metropole, atakuje hranice únosnosti. Praha 6 připravila soubor opatření, která podpoří cestování hromadnou dopravou. Na společné schůzce je zástupci Prahy 6 představili starostům a starostkám obcí, jejichž obyvatel se chystané novinky dotknou nejvíce. První změny by měly přijít už v létě.

Celý článek24. 4. 2024

Městská část Praha 6 podporuje výstavbu železnice v rámci celkového záměru modernizace trati Praha – Kladno s připojením Letiště Václava Havla. Vznik nové železniční zastávky Dlouhá míle s navazujícím prostorem je s městskou částí průběžně konzultována a předkládaná řešení převážně akceptují požadavky městské části.

Celý článek15. 4. 2024