Praha, 17. 9. 2014 – UVNITŘ ZPRÁVY - INFORMACE O BEZPEČNOSTNÍ SITUACI NA ÚZEMÍ MČ PRAHA 6. Přesně 62 policistů (mezi nimi 5 žen) převzalo od Jana Záruby, místostarosty Prahy 6 pro bezpečnost mimořádné ocenění za svoji práci. Dvanáct policistů Záruba vyznamenal pamětní medailí a padesát policistů pamětní mincí. Toto ocenění bylo uděleno vůbec poprvé v historii městské části Praha 6. Slavnostní akt se uskutečnil ve středu 17. září 2014 v Tereziánském sále břevnovského kláštera za přítomnosti Luďka Procházky, ředitele pražské policie a Karla Prommera, ředitele prvního obvodu pražské policie.

Celý článek17. 9. 2014

Praha, 12. 8. 2014 – UVNITŘ ZPRÁVY FOTOGRAFIE K POUŽITÍ. Jan Záruba, místostarosta městské části Praha 6 dnes slavnostně předal mimořádné ocenění detektivovi Václavu Štulcovi, který jako první zasahoval 21. července 2014 u smrtelného incidentu na Hradčanské, při kterém po napadení agresorem zemřel jeden bezdomovec. Policii prostřednictvím městské části Praha 6 poděkovala také sestra zemřelého. Policie dostala od radnice čtyři nové soupravy alkohol testerů Dräger 7510 za bezmála 220 tisíc korun pro místní oddělení – Břevnov, Dejvice, Ruzyně a Vokovice.

Celý článek12. 8. 2014

Plánovaná údržba skalního masivu v Šáreckém údolí proběhla rychleji, než se předpokládalo a soutěska je již pro veřejnost otevřena. Uzavírka začala v úterý 16. července v 7 hodin ráno. Pro veřejnost byl proto zcela uzavřen vstup v úseku začínající v soutěsce pod výpustí koupaliště Džbán - téměř až ke koupališti U Veselíka. Původně se předpokládalo, že práce i uzavírka potrvají až do středy.

Celý článek15. 7. 2013
Praha začíná deratizovat území zasažená povodněmi, aby zabránila množení potkanů a jiných hlodavců. O deratizacích na konkrétních územích se rozhodlo po dohodě s městskými částmi. Deratizace začne u potoků Botič a Rokytka, kdy může probíhat až po opadnutí vody a odklizení nánosů bláta a za příznivých klimatických podmínek.
Celý článek11. 6. 2013

Dnes před polednem se propadla vozovka v ulici Československé armády v Praze 6. Propad ve vozovce je zhruba 20 cm hluboký, vše komplikuje fakt, že v místě propadu je dutina plná vody. Její velikost v tuto chvíli vodohospodáři zjišťují. Propad je způsobený závadou na vodovodní přípojce.

Celý článek20. 7. 2012

Pražané a návštěvníci Prahy 6 se budou moci do Divoké Šárky vypravit již o víkendu. Dnes se rozhodlo o otevření cesty mezi koupališti Džbán a U Veselíka. Cesta byla uzavřena po pádu kamenů minulý víkend. Magistrát zadal geologům a horolezcům, aby celé místo prozkoumali a zbavili nebezpečných hornin.

Celý článek13. 7. 2012

V ulici Divoká Šárka v soutěsce (mezi ulicí Na Džbánu a koupalištěm U Veselíka) došlo k odlomení a sesuvu dvou bloků skály o váze cca 2 tuny. Na základě doporučení statika HMP rozhodl ÚMČ Praha 6 soutěsku Divoká Šárka uzavřít. Koupaliště U Veselíka zůstává přístupné po cestě okolo areálu Zdraví.

Celý článek8. 7. 2012

Nejstarší maják světa stál na ostrově Faru, první maják v Praze bude stát na spodním výběžku Libeňského ostrova. Maják staví Klub vodních motoristů Libeňský ostrov, který má ovšem sídlo v Praze 6 na Dejvické ulici.

Celý článek4. 5. 2011

Stejně jako každý rok i letos strážníci připomínají: nezapomínejte v předvánočních frontách a tlačenicích na opatrnost. Advent tradičně patří k obdobím, kdy statistiky krádeží stoupají, nestaňte se jejich součástí a svůj majetek si dobře ohlídejte. Obzvlášť to platí v tak frekventovaných místech, jako jsou obchodní centra nebo třeba vánoční farmářské trhy.

Celý článek29. 11. 2010

Nové zákazy stání, jednosměrné ulice či úpravy přednosti v jízdě. To vše čeká na řidiče v šesté městské části. Zdejší strážníci proto doporučují všem ostražitost i při průjezdu dobře známými místy, které se mohou ze dne na den změnit kvůli probíhajícím stavebním pracím.

Celý článek11. 11. 2010
Za účasti prezidenta republiky Václava Klause, politiků, nejvyšších armádních činitelů a ostatních hostů si včera na Vítězném náměstí připomněli účastníci slavnostního ceremoniálu 90. výročí založení českého Generálního štábu.
Celý článek16. 10. 2009
Radní Prahy 6 souhlasili s návrhem obecně závazné vyhlášky o provozování výherních hracích přístrojů s podmínkou většího časového omezení provozu. Zároveň požadují, aby centrální loterní systém nebo-li interaktivní videoterminály podléhal stejnému režimu jako dosud provozované výherní automaty.
Celý článek11. 6. 2008
Bezpečnostní kampaň radnice Prahy 6 s názvem Dejte přednost životu, jejíž maskotem je kachnička převádějící přes ulici své potomky, oslovila první zájemce. Promotéři své stánky totiž poprvé představili 8. května na Dejvické ulici v rámci akce Dejvická slavnost.
Celý článek11. 5. 2007
Praha 6 patří k městským částem, které se věnují problematice silniční bezpečnosti systematicky a dlouhodobě. Starosta Prahy 6 Tomáš Chalupa oznámil dnes zahájení nové dopravně-bezpečnostní kampaně, která se snaží hlavně chránit děti na cestě do školy.
Celý článek2. 5. 2007
V reakci na včerejší tragickou nehodu na Evropské ulici, kdy autobus srazil a usmrtil chodkyni přecházející po přechodu a dokonce na zelenou, využil dnes starosta Prahy 6 Tomáš Chalupa § 98 Zákona o hlavním městě Praze umožňující mu požádat policii o součinnost, která je poté povinna konat. Cílem je zabránit dalším tragickým nehodám na nejrizikovějších silnicích v Praze 6.
Celý článek10. 1. 2007