Policie dostala od radnice vybavení za více než půl milionu

V bubenečské služebně Obvodního ředitelství Praha I – Policie ČR předala místostarostka Prahy 6 Marie Kousalíková zástupcům Policie České republiky a Městské policie Prahy 6 vybavení v hodnotě 517 tisíc korun.
Hlavní foto

Téměř jako na pokračování brněnské výstavy INVEX si mohl připadat každý návštěvník dnešního slavnostního předání darů radnice Prahy 6 policii. Praktické dary, mezi nimiž nechybělo devět kompletních počítačových sestav včetně tiskáren, devět digitálních fotoaparátů, digitální diktafony, fax či psací stroj převzal za státní policii zástupce ředitele Obvodního ředitelství Praha I pplk. Miroslav Benda a za městkou policii ředitel Městské police Praha 6 Viktor Richter.

„Radnice takto pomáhá policii již sedm let. Účelem nákupu je hlavně zlepšit dorozumívání mezi strážníky a zlepšení technického vybavení pracovišť policie v Praze 6. O nákupu nového vybavení však rozhodují především požadavky policie,“ vysvětlila místostarostka Prahy 6 Marie Kousalíková.

Praha 6 je podle policejních statistik nejbezpečnější částí hlavního města. Přesto i zde dochází k porušování zákona. Během předání darů odlehčila situaci místostarostka Kousalíková tím, že vyzkoušela přítomné policisty ze znalosti porušování zákona právě v Praze 6. Využila k tomu aktuální – listopadovou - soutěžní otázku, která je nyní každému dostupná na webových stránkách PRAHA6.CZ (ZDE) a která se ptá na to, který z uvedených zločinů se v Praze 6 v její novodobé historii, tedy po roce 1989, nestal? Jak ředitel Městské policie v Praze 6 Viktor Richter, tak zástupce ředitele OŘ Praha I - Policie ČR Miroslav Benda prokázali, že jsou muži na svém místě a jedinou špatnou variantu z deseti možných bezpečně odhalili.

Související články