I letos si občané Prahy 6 mohou přivydělat díky úklidu sněhu

Díky úklidu sněhu si přišli na 17 tisíc korun. Letos mají tu možnost znovu. Radnice Prahy 6 totiž sáhla po způsobu, který se jí osvědčil i loni - místo pracovníků Technických služeb tu většinu práce vykonají brigádníci. Obecní pokladna navíc ušetří.

Hlavní foto

"Stejně jako vloni lze počítat s tím, že se TSK postará maximálně o dvacet procent komunikací v centrálních částech Prahy 6," uvedl místostarosta Jan Záruba.

Sněhová pohotovost v Praze 6 začala už 15. listopadu a potrvá do 31. března. Měsíční honorář pro brigádníky je dva tisíce korun, za každý odpracovaný sněžný den je navíc odměna 500 korun. V minulém roce si tak občané mohli přijít celkem až na 17 tisíc korun.

Za pozdní příchod konec smlouvy
Praha 6 letos sehnala brigádníky pro 574 čtyřistametrových úseků velmi rychle. Již pět dnů před zahájením Sněhové pohotovosti byly úseky obsazeny. To ale neznamená, že se nemůže dostat i na jiné zájemce. Pracovníci totiž musí striktně plnit své povinnosti: pokud nastoupí do práce bez omluvy později nebo vůbec, radnice s nimi okamžitě ukončí smlouvu. Proto se v těchto dnech nabírají i náhradníci, aby se eventuelní časové prodlevy zkrátily na minimum. Nářadí i posypový materiál zařizuje radnice.

Pohotovost se vyhlašuje vždy do večerní 22:30 hodiny, nástup k úklidu je v 6 hodin ráno. Uklizený úsek musí být do 11 hodin. Poté přichází na řadu kontrola koordinátorem a fotodokumentace uklizeného úseku.

A jak se stát pracovníkem (náhradníkem) Sněhové pohotovosti?
Stačí zavolat na bezplatnou infolinku  800 105 060 nebo se přihlásit na snehovapohotovost@praha6. cz. Další informace na www.snehovapohotovost.cz.

(s využitím MFD)

Související články

Zatížení Prahy 6 individuální automobilovou dopravou, která směřuje do hlavního města ze severozápadu od metropole, atakuje hranice únosnosti. Praha 6 připravila soubor opatření, která podpoří cestování hromadnou dopravou. Na společné schůzce je zástupci Prahy 6 představili starostům a starostkám obcí, jejichž obyvatel se chystané novinky dotknou nejvíce. První změny by měly přijít už v létě.

Celý článek24. 4. 2024

Městská část Praha 6 podporuje výstavbu železnice v rámci celkového záměru modernizace trati Praha – Kladno s připojením Letiště Václava Havla. Vznik nové železniční zastávky Dlouhá míle s navazujícím prostorem je s městskou částí průběžně konzultována a předkládaná řešení převážně akceptují požadavky městské části.

Celý článek15. 4. 2024