Vokovice mají své nové náměstíčko a park V Středu

Od včerejšího dne mají vokovičtí nové místo pro trávení volného času a setkávání. Radnice Prahy 6 zrekonstruovala náměstíčko s parkem V Středu.

Hlavní foto

"Účelem rekonstrukce na nové náměstíčko s parkem bylo dopravní zklidnění prostoru tohoto prostoru a úprava, dodávající tomuto místu ve středu vokovické vilové čtvrti význam ústředního společenského prostoru," vysvětluje starosta Prahy 6 Tomáš Chalupa.

Vznikl tak městský veřejný prostor s pěší a shromažďovací plochou,odpočinkovou městskou zelení včetně drobné architektury, laviček a fontány a dětským koutkem. Byly zachovány příčné pěší chodníčky přes park.

V západní části parku se  nachází dětský koutek s oplocenými herními prvky, pergolou a lavičkami. Východní část parku byla upravena na klidový prostor s lavičkami.

Park byl vybaven veřejným osvětlením, rovněž bylo instalováno osvětlení fontány. Cena realizace parku byla 3,4 mil. korun.

Fotogalerie náměstíčka na Facebooku ZDE

Související články

Vedení Středočeského kraje se ohradilo proti návrhu Prahy 6, která plánuje ve spolupráci s hlavním městem, TSK, Ropidem a policií zavést opatření pro preferenci městské hromadné dopravy s cílem eliminovat dopravní zátěž, která vychází z nadměrné individuální automobilové dopravy přijíždějící ze Středočeského kraje.

Celý článek29. 4. 2024

Zatížení Prahy 6 individuální automobilovou dopravou, která směřuje do hlavního města ze severozápadu od metropole, atakuje hranice únosnosti. Praha 6 připravila soubor opatření, která podpoří cestování hromadnou dopravou. Na společné schůzce je zástupci Prahy 6 představili starostům a starostkám obcí, jejichž obyvatel se chystané novinky dotknou nejvíce. První změny by měly přijít už v létě.

Celý článek24. 4. 2024