Změna ceníku parkovacího stání ve smíšených zónách

Ve vybraných lokalitách Prahy 6 na Břevnově a ve Vokovicích dochází od 2. dubna ke změně a sjednocení hodinového tarifu ve smíšených fialových zónách. Nově řidiči zaplatí 40 Kč za hodinu.

Hlavní foto

Změna vyšla z iniciativy Prahy 6. „Cílem je v exponovaných oblastech kolem ulice Bělohorská a u metra Bořislavka upřednostnit parkování pro rezidenty a pomocí vyšší hodinové sazby zkrátit dobu parkování návštěvníků. Zároveň kolem OC Bořislavka mají návštěvníci – nerezidenti možnost parkovat v podzemních garážích nákupního centra,“ říká radní pro dopravu Ondřej Matěj Hrubeš.

Změna se dotýká ulic:

Vokovice: Kladenská (část u OC Bořislavka a pod OC Šárka), Liberijská, Africká, Pod Kladenskou silnicí, Na Dlouhém lánu

Břevnov: Bělohorská, Břevnovská, Pod Marjánkou

 Aktuální ceny od 2. 4.

denní tarif 8.00–20.00 40 Kč za hodinu

noční tarif 20.00–6.00  40 Kč za noc

Související články

Zatížení Prahy 6 individuální automobilovou dopravou, která směřuje do hlavního města ze severozápadu od metropole, atakuje hranice únosnosti. Praha 6 připravila soubor opatření, která podpoří cestování hromadnou dopravou. Na společné schůzce je zástupci Prahy 6 představili starostům a starostkám obcí, jejichž obyvatel se chystané novinky dotknou nejvíce. První změny by měly přijít už v létě.

Celý článek24. 4. 2024

Městská část Praha 6 podporuje výstavbu železnice v rámci celkového záměru modernizace trati Praha – Kladno s připojením Letiště Václava Havla. Vznik nové železniční zastávky Dlouhá míle s navazujícím prostorem je s městskou částí průběžně konzultována a předkládaná řešení převážně akceptují požadavky městské části.

Celý článek15. 4. 2024