ZASTÁVKA U KAŠTANU BUDE ZACHOVÁNA, RADNICE VYSLYŠELA POŽADAVKY SVÝCH OBČANŮ

Praha, 25. 6. 2014 – Rada městské části Praha 6 na svém dnešním zasedání schválila financování rekonstrukce tramvajové  zastávky U Kaštanu v ulici Bělohorská ve výši  1.500.000,- Kč. Městská  část  se  tak  snaží  o zachování zastávky u Kaštanu. Vychází tak vstříc  požadavkům  svých občanů.  Celá  realizace bude provedena do konce srpna 2014.

Hlavní foto

„I přes neschválení příspěvku Dopravnímu podniku na rekonstrukci zastávky U Kaštanu  na jednání Zastupitelstva městské části Praha 6 v pátek 20. června 2014, které tam bylo předloženo Radou městské části Praha 6, jsme našli pro naše občany řešení,“ řekl Jan Záruba, místostarosta a dodal: „Rada  dnes  schválila  smlouvu  na 1.500.000,-Kč na rekonstrukci tramvajové zastávky U Kaštanu.

„Vyslyšeli jsme požadavky našich občanů. Zastávka je na svém stávajícím místě od dvacátých let minulého století a tak si myslím, že by měla být zachována.,“ řekla starostka MČ Praha 6 Marie Kousalíková a dodává:“ Na rekonstrukci stávající zastávky dnes Rada městské části Praha 6 tak schválila poskytnutí mimořádné finanční částky přímo Dopravnímu podniku.“

zdroj fotografie: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:B%C4%9Blohorsk%C3%A1,_zast%C3%A1vka_U_Ka%C5%A1tanu.jpg

 

Související články

Městská část Praha 6 podporuje výstavbu železnice v rámci celkového záměru modernizace trati Praha – Kladno s připojením Letiště Václava Havla. Vznik nové železniční zastávky Dlouhá míle s navazujícím prostorem je s městskou částí průběžně konzultována a předkládaná řešení převážně akceptují požadavky městské části.

Celý článek15. 4. 2024