Zóny placeného stání nově na Strahově

Zóny placeného stání se v květnu rozšířily o ulice Maratónská a Diskařská v oblasti Strahova na Břevnově. Nově jsou zde zavedeny smíšené fialové zóny.

Hlavní foto

K rozšíření došlo na základě požadavku Prahy 6, která chce tímto krokem upřednostnit rezidentní parkování. „Obraceli se na nás místní občané Břevnova, že se z ulic Maratónská a Diskařská stalo odkladiště starých aut, případně aut Středočechů, jelikož jsou to jedny z posledních ulic blízko Hradčan, kde se mohlo parkovat zdarma. A protože tato část Břevnova trpí nedostatkem parkovacích míst pro rezidenty, nechali jsme sem rozšířit parkovací zóny,“ říká Ondřej Matěj Hrubeš, radní pro dopravu MČ Praha 6.

Fialové zóny umožňují parkování rezidentům s parkovacím oprávněním.

Návštěvníci zaplatí 20 Kč za hodinu u denního tarifu 8:00–20:00, 20 Kč za noc u nočního tarifu 20:00–6:00. O víkendu parkovné regulováno není.

Související články

Vedení Středočeského kraje se ohradilo proti návrhu Prahy 6, která plánuje ve spolupráci s hlavním městem, TSK, Ropidem a policií zavést opatření pro preferenci městské hromadné dopravy s cílem eliminovat dopravní zátěž, která vychází z nadměrné individuální automobilové dopravy přijíždějící ze Středočeského kraje.

Celý článek29. 4. 2024

Zatížení Prahy 6 individuální automobilovou dopravou, která směřuje do hlavního města ze severozápadu od metropole, atakuje hranice únosnosti. Praha 6 připravila soubor opatření, která podpoří cestování hromadnou dopravou. Na společné schůzce je zástupci Prahy 6 představili starostům a starostkám obcí, jejichž obyvatel se chystané novinky dotknou nejvíce. První změny by měly přijít už v létě.

Celý článek24. 4. 2024