Změny v provozu tramvají na území Prahy 6

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) chystá opravy tramvajové trati v úseku Klárov – Újezd. Měnit se zde budou kolejnice a kolejové oblouky, a to od soboty 28. ledna od brzkých ranních hodin do 31. března večer. Změny v provozu MHD se po celou dobu oprav dotknou i území Prahy 6.

Hlavní foto

Během oprav bude v celém úseku mezi Klárovem a Újezdem v centru Prahy obousměrně přerušen provoz tramvají. Místo něj zde DPP zavede náhradní autobusovou dopravu.

Jak se změny ve vedení tramvajových linek projeví v Praze 6?

Linka 12 bude vedena z Malovanky přes zastávky Pražský hrad, Chotkovy sady, Letenské náměstí, a dále po své trase do konečné na Výstavišti.

Linka 15 bude vedena ve směru od Olšanských hřbitovů po své standardní trase do zastávky Malostranská (u Strakovy akademie), kde se změní na linku 20 a bude pokračovat po její pravidelné trase do konečné v Divoké Šárce. Po zahájení prací na Evropské ulici, na stavbě nové tramvajové tratě Divoká Šárka – Dědinská, bude linka dočasně zkrácena do konečné Červený Vrch.

Linka 22 pojede v úseku Nádraží Hostivař – Újezd po své standardní trase, dále bude pokračovat směr Anděl, Smíchovské nádraží až do konečné na Sídlišti Barrandov. V úseku Bílá Hora – Malostranská DPP zavede linku 32, která pojede v trase linky 22, v oblasti Malostranské zastaví nejdříve na nábřeží Edvarda Beneše u Strakovy akademie, dále pojede přes Čechův most, zastávku Právnická fakulta a zpět přes Mánesův most na Klárov a v trase linky 22 na Bílou Horu.

Linka 23 bude jezdit v trase Královka, Pražský hrad, Malostranská, Čechův most, Strossmayerovo náměstí, Veletržní palác na Výstaviště.

Historická linka 42 bude vedena po trase z Dlabačova, přes zastávky Pražský hrad, Malostranská, Právnická fakulta, Čechův most, Dlouhá třída, Náměstí Republiky, Masarykovo nádraží, Jindřišská, Václavské náměstí, Lazarská, Karlovo náměstí, Palackého náměstí, Jiráskovo náměstí, Národní divadlo, Staroměstská, Malostranská a kolem Pražského hradu zpět na Dlabačov.

Noční linka 97 bude už nočního výjezdu z pátka 27. na sobotu 28. ledna vedena z Bílé Hory ve své obvyklé trase na Malostranskou, odkud bude pokračovat přes Staroměstskou, Národní divadlo, Národní třídu, Karlovo náměstí a dále opět ve své původní trase na Nádraží Hostivař.

Kromě toho DPP zdvojnásobí kapacitu na lince 2, která projíždí přes Petřiny, Střešovice a Hradčanskou. Na místo sólo vozů bude DPP na této lince nasazovat soupravy dvou vozů.

Zdroj foto: Wikipedia

Související články