Evropskou čeká další dopravní omezení - 19. 11. 2019 začne 4. etapa oprav

Technická správa komunikací hl. m. Prahy zahájila třetí etapu oprav Evropské ulice ve směru z centra mezi ulicemi Na Sekyrce a Horoměřická. A už příští úterý započne i se IV. etapou. Řidiče tedy čekají další uzavírky.

Hlavní foto

V sobotu 2. listopadu začaly práce na třetí etapě ve směru z centra (k letišti). V prvních 4 dnech odstraňovali pracovníci TSK měřící tyče nad prostorem metra. Bohužel to v tuto dobu vypadalo jako, že práce neprobíhají a je pouze uzavřená vozovka. Demontáž tyčí bude ovšem stavbu provázet vždy při zahájení každé etapy a není možné ji realizovat jinak než před frézováním vozovky. Se samotným frézováním vozovky III. etapy se začalo 7. 11. a konec této etapy je plánován na 18. 11. 2019. Nového povrchu se tentokrát dočká vozovka mezi ulicemi Na Sekyrce a Vilímovská. Řidiči v této etapě pojedou jedním jízdním pruhem vyhrazeným v protisměru.

Práce v protisměru, tedy cestou do centra (k Vítěznému náměstí), začnou už v úterý 19. 11. 2019 mezi Gymnasijní ulicí a Šáreckou. Následovat budou práce v úseku od Šárecké po Hadovka Office Park a zakončí se etapou od této kancelářské budovy po Horoměřickou ulici. Opravy mají být dokončeny na jaře 2020.

Více zde a také na stránkách TSK zde.

Související články

Městská část Praha 6 podporuje výstavbu železnice v rámci celkového záměru modernizace trati Praha – Kladno s připojením Letiště Václava Havla. Vznik nové železniční zastávky Dlouhá míle s navazujícím prostorem je s městskou částí průběžně konzultována a předkládaná řešení převážně akceptují požadavky městské části.

Celý článek15. 4. 2024