POZOR: PATOČKOVA HLÁSÍ DOPRAVNÍ KOMPLIKACE, TESTUJEME ZA VÁS

Praha, 29. 7. 2014 - Doprava v Praze 6 v Patočkově ulici v dopravních ranních a odpoledních špičkách kolabuje a MHD nabírá velké zpoždění. Důvodem je plánovaná rekonstrukce tramvajové trati Bělohorská, která bude probíhat až do konce srpna. 

Hlavní foto

„Prosíme řidiče, aby k dopravě na Vypich využívali náhradní trasy. Zároveň řidiče i občany vyzýváme, aby pokud možno využívali MHD. Rekonstrukce tramvajové trati tato dopravní omezení vyžaduje a stav, kdy řidiči jezdí v autech po jednom, zatímco v autobusy MHD využívá jen zlomek cestujících je neúnosný,“ řekl Jan Záruba, místostarosta Prahy 6.

Příklad za všechny – autobus č. 174

Pátek 25. 7. 2014 odpoledne – autobus č. 174 vyjel dle jízdního řádu z Hradčanské v 13:30, na Vypichu byl za více než půl hodiny, přesně ve 14:02. Jízdní řád přitom udává čas dojezdu na Vypich 11 minut.

Pondělí 28. 7. 2014 podvečer – autobus č. 174 vyjel dle jízdního řádu z Hradčanské v 17:30, na Vypichu byl za 42 minut, přesně ve 18:12. Jízdní řád přitom opět udává čas dojezdu na Vypich 11 minut.

Patočkova ulice je pro dopravu v úseku poliklinika Pod Marjánkou – vypich ve směru na Vypich vedena jen jedním směrem. To samé omezení platí i v opačném směru.

Rekonstrukce tramvajové trati Bělohorská

Rekonstrukce tramvajové trati v tomto úseku započala již 28. dubna 2014, kdy byla zahájena rekonstrukce kolejové části smyčky Vypich, kde je také v rámci příprav na plánované prodloužení metra linky A budována plocha pro odstavy autobusů.

Od 28. června 2014 bude pokračovat rekonstrukce tramvajové trati v ulici Bělohorské od křižovatky s ul. Ankarskou po tramvajovou smyčku Královka. V rámci opravy budou kompletně vyměněny dožívající velkoplošné panely za novou konstrukci se štěrkovým ložem. Povrch tramvajové trati bude ve velké míře zatravněn a budou zřízeny bezbariérové přístupy na zastávky v rekonstruovaném úseku.

Součástí stavby, která bude kompletně dokončena 30. srpna 2014, je také úprava trolejového vedení a nezbytné úpravy přilehlých komunikací a chodníků.

Související změny v provozu MHD:

Zkrácení tramvajových linek 22, 25 a 57 do obratiště Královka.

NÁHRADNÍ DOPRAVA:

AUTOBUS X25

  • náhradní autobusová linka v trase MALOVANKA – Marjánka – Drinopol – U Kaštanu – Břevnovský klášter – Ŕíčanova (×) – Vypich – Obora Hvězda (×) – Malý Břevnov (×) – BÍLÁ HORA
  • v provozu nepřetržitě, vypraveny CT standardní autobusy
  • interval 5 minut ve špičce, 6 minut v sedle, 7-8 minut o víkendu přes den, 10 minut celotýdenně večer, o víkendu ráno a v neděli dopoledne, 30 minut v noci

Délka rekonstruovaného úseku: 2,654 km

Náklady: 163,298 mil. Kč

Další informace k rekonstrukci tramvajové trati:

http://www.dpp.cz/dopravni-podnik-v-lete-opravi-tramvajove-trate-za-stovky-milionu-korun/

Malovanka – Bílá Hora: dočasné přerušení provozu tramvají

Z důvodu rekonstrukce tramvajové trati dochází od soboty 28. června 2014 (přibližně od 0.30 hodin) do soboty 30. srpna 2014 (přibližně do 0.30 hodin) k obousměrnému přerušení tramvajového provozu v úseku Malovanka – Bílá Hora.

Změny tras tramvajových linek

Denní provoz:

  • Linka číslo 22 je ve směru od Kubánského náměstí ukončena v zastávce Malovanka (nástupní zastávka Královka).
  • Linka číslo 25 je ve směru od Lehovce ukončena v zastávce Malovanka(nástupní zastávka Královka).

Noční provoz:

  • Linka číslo 57 je ve směru od Kubánského náměstí ukončena v zastávce Malovanka(nástupní zastávka Královka).

Zavedení tramvajové linky

Denní provoz:

  • V úseku Březiněveská (Kobylisy) – Ke Stírce – Bulovka – Palmovka – Invalidovna – Florenc – Masarykovo nádraží – Václavské náměstí – Národní třída – Újezd – Malostranská – Pražský hrad – Malovanka (Královka) je zavedena tramvajová linka číslo 23. (Poznámka: Linka je v provozu pouze po dobu rekonstrukce tramvajové trati v úseku Karlovo náměstí – Myslíkova, předpoklad ukončení výluky 18. července 2014.)

Náhradní doprava

Nepřetržitý provoz:

  • V úseku Malovanka – Bílá Hora je zavedena náhradní autobusová linka X25.

Změny v zastávkách

Tramvajové linky:

  • V obratišti tramvají se zřizuje nástupní zastávka Královka.

Autobusové linky:

  • Ve směru z centra se v ulici Bělohorské o 100 metrů proti směru jízdy, přibližně 40 metrů před křižovatku s ulicí Na Vypichu, přemisťuje zastávka Vypich.

Dokumenty ke stažení

  • Informace o dopravním opatření: leták
  • Souhrnné podrobnosti o prázdninových tramvajových výlukách: brožura, leták, schéma

Omlouváme se za případné nepříjemnosti a děkujeme za pochopení.

Související články

Zatížení Prahy 6 individuální automobilovou dopravou, která směřuje do hlavního města ze severozápadu od metropole, atakuje hranice únosnosti. Praha 6 připravila soubor opatření, která podpoří cestování hromadnou dopravou. Na společné schůzce je zástupci Prahy 6 představili starostům a starostkám obcí, jejichž obyvatel se chystané novinky dotknou nejvíce. První změny by měly přijít už v létě.

Celý článek24. 4. 2024

Městská část Praha 6 podporuje výstavbu železnice v rámci celkového záměru modernizace trati Praha – Kladno s připojením Letiště Václava Havla. Vznik nové železniční zastávky Dlouhá míle s navazujícím prostorem je s městskou částí průběžně konzultována a předkládaná řešení převážně akceptují požadavky městské části.

Celý článek15. 4. 2024