Praha 6 jednoznačně podporuje výstavbu tramvajové tratě do Velkých Přílep a do Suchdola

Výstavba severozápadní části Pražského okruhu, tramvaj do Suchdola a Velkých Přílep, to jsou projekty, které městská část Praha 6 jednoznačně podporuje. Pověřila proto také radního pro dopravu Ondřeje Matěje Hrubeše k vyjednávání o dopravních tématech se Středočeským krajem a jeho jednotlivými obcemi.

Hlavní foto

Radnice Prahy 6 k tomuto kroku přistoupila poté, co na půdě radnice městské části Praha 6 proběhlo v polovině dubna jednání vedené starostou MČ Praha 6 Jakubem Stárkem, radním pro dopravu Ondřejem Matějem Hrubešem a zástupci ROPID a TSK s obcemi Středočeského kraje na téma příjezdové dopravy ze Středočeského kraje do Prahy 6.

Rada Středočeského kraje poté přijala 25. dubna usnesení, které mimo jiné obsahuje informace, že MČ Praha 6 blokuje modernizaci železnice Praha – Kladno, či oponuje záměru Středočeského kraje stavět tramvajovou trať ve směru na Velké Přílepy.
„Projekt Středočeského kraje na tramvajovou trať do Velkých Přílep je pro nás novinkou, ale rozhodně jej podporujeme a budeme chtít se s ním seznámit. Předpokládáme, že je součástí prodloužení tratě z Nádraží Podbaba přes Suchdol. Potenciál by mohlo mít i prodloužení tramvajové trati z Bílé Hory směrem na Jiviny a Hostivice,“ říká Ondřej Matěj Hrubeš, radní pro dopravu městské části Praha 6.

Vedení Prahy 6 si je od samotného počátku jednoznačně vědomo toho, že o těchto problémech je nutno jednat. Proto také pověřila radního pro dopravu k dalším průběžným jednáním týkajících se dopravy v této oblasti Prahy a Středočeského kraje.

Související články

Vedení Středočeského kraje se ohradilo proti návrhu Prahy 6, která plánuje ve spolupráci s hlavním městem, TSK, Ropidem a policií zavést opatření pro preferenci městské hromadné dopravy s cílem eliminovat dopravní zátěž, která vychází z nadměrné individuální automobilové dopravy přijíždějící ze Středočeského kraje.

Celý článek29. 4. 2024