DOPRAVNÍ SITUACE V ULICI NA KRUTCI

Předmětem tohoto odborného vyhodnocení je analýza současného stavu dopravy v lokalitě Starých Vokovic a možností případných uvažovaných změn v organizaci dopravy, tato je dlouhodobě ovlivněna průjezdní dopravou realizovanou prostřednictvím místních komunikací Na Krutci a Vokovická v Praze 6.

Hlavní foto

Dopravní situace v ulici Na Krutci prošla odbornou analýzou, která hodnotila současné dopravní zatížení lokality Vokovice průjezdní dopravou. Podrobná analýza se věnuje souvisejícím komunikacím, znečištění ovzduší, hlukovým měřením, intenzitám průjezdu. Obsahuje stanoviska hlavního města, Ropidu, hygieniků nebo TSK. Předkládá návrhy a posouzení možných úprav dopravního režimu a finální doporučení hodnotitelů. Hodnotící skupinu tvořili zaměstnanci Odboru dopravy a životního prostředí Úřadu městské části Praha 6 a členové Komise dopravní při Radě městské části Praha 6 Ing. Jiří Beneš, Ondřej Matěj Hrubeš, Ing. Lukáš Novák, Ing. Radek Polák, Ing. Evžen Prediger a Vladimír Šuvarina. V poměru 5:1 se hodnotitelé shodli na variantě ponechání obousměrného provozu. Akceptace tohoto režimu vychází z toho, že vyjmenované reálné možnosti řešení omezení tranzitní dopravy na území Vokovic nejsou s ohledem na okolní komunikační síť a další rozebraný kontext přijatelné. Ostatně některými rezidenty požadované regulace nelze dosáhnout bez současného omezení rezidentů a jejich návštěvníků (ve formě zhoršení obslužnosti nemovitostí). Podrobnosti v přiložené analýze.

Odborne vyhodnoceni Na krutci Vokovicka FINAL.pdf
Příloha 1 Grafy překročení rychlosti a počtu vozidel.pdf
Příloha 2 Nehodovost - Na Krutci (mezi ul. Horoměřická - Na Křídle).pdf
Příloha 3 Nehodovost - Na Krutci (mezi ul. Na Křídle - Vokovická).pdf
Příloha 4 - Vokovická (mezi ul. Na Krutci - točna autobusu).pdf
Příloha 5 Na Krutci - Situace_A.pdf
Příloha 6 ODA MHMP.pdf
Příloha 7 ROPID_A.pdf
Příloha 8 DPP_A.pdf
Příloha 9 Hygienická stanice hl.m.P(1)_A.pdf
Příloha 10 TSK_A.pdf

Související články

Zatížení Prahy 6 individuální automobilovou dopravou, která směřuje do hlavního města ze severozápadu od metropole, atakuje hranice únosnosti. Praha 6 připravila soubor opatření, která podpoří cestování hromadnou dopravou. Na společné schůzce je zástupci Prahy 6 představili starostům a starostkám obcí, jejichž obyvatel se chystané novinky dotknou nejvíce. První změny by měly přijít už v létě.

Celý článek24. 4. 2024

Městská část Praha 6 podporuje výstavbu železnice v rámci celkového záměru modernizace trati Praha – Kladno s připojením Letiště Václava Havla. Vznik nové železniční zastávky Dlouhá míle s navazujícím prostorem je s městskou částí průběžně konzultována a předkládaná řešení převážně akceptují požadavky městské části.

Celý článek15. 4. 2024