Služba Senior taxi bude od dubna rozšířena o jeden vůz navíc. Radnice Prahy 6 službu nabízí od loňského října a od té doby vydala seniorům již téměř 900 průkazů a celkem se od té doby uskutečnilo již více než 1500 jízd. Vzhledem k velkému zájmu o tuto službu se vedení radnice rozhodlo přidat jedno vozidlo.

Celý článek20. 3. 2024

Vánoční charitativní bazááárek vydělal 134 670 tisíc korun. Lidé nakupovali darované předměty a oblečení, přispívali pomocí QR kódu nebo darovací SMS. Letošní výtěžek pomůže dvěma šestiletým klukům z Prahy 6, kteří se potýkají s vážným zdravotním postižením. Peníze budou použity na rehabilitace a kompenzační pomůcky.

Celý článek15. 12. 2023

Praha 6 ve spolupráci s místními organizacemi i letos připravila akci „Šestka Zdravá Hravá“, která bude probíhat od 4. září do 30. září. Děti i dospělí si mohou ZDARMA vyzkoušet přes sto nejrůznějších aktivit a zjistit, jestli by jim chtěli svůj volný čas věnovat. Je to vhodná příležitost poznat se i s konkrétními vedoucími, lektory a potenciálními spoluúčastníky volnočasových aktivit.

Celý článek5. 9. 2023

Loni žilo v Praze 6 třicet lidí starších sta let. Nejstarší obyvatelé šestky – jsou dokonce dva – oslavili 105. narozeniny. Radnice na své seniory nezapomíná a u příležitosti jubilea je zve na oslavu do Skleněného paláce, těm starším doručují blahopřání a drobné dárky matrikářky osobně.

Celý článek17. 5. 2023

Už osmým rokem pořádá Nadační fond Šestý smysl ve spolupráci s městskou částí Vánoční bazááár. Také letos mohou lidé přispět do dobročinné sbírky či nákupem na bazáárku a pomoci tak dětem z Prahy 6, které to nemají v životě snadné a kterým budou z výtěžku zakoupena jejich vysněná vánoční přání.

Celý článek9. 12. 2022

Jako dárek k Mezinárodnímu dni seniorů, který se slaví 1. října, připravila městská část pro své občany z řad seniorů dvouhodinovou plavbu lodí Calypso po Vltavě s výkladem, drobným občerstvením, živou muzikou. Výlety se konají v pondělí 12. a 19. září v 15 hodin a jsou zdarma.

Celý článek5. 9. 2022

V Praze 6 vznikne komunitní centrum Slunečnice pro ukrajinské rodiny, které uprchly před válkou. Centrum bude provozovat Arcidiecézní charita Praha za podpory městské části. Zastupitelé Prahy 6 dnes na svém mimořádném zasedání schválili finanční dotaci na provoz centra ve výši půl milionu korun.

Celý článek11. 3. 2022

Praha 6 připravuje výstavbu nové léčebny dlouhodobě nemocných (LDN) v Ruzyni. Její budoucí podoba vzešla z architektonické soutěže. Na vítězném návrhu, za nímž stojí ateliéry Lennox architekti a Rangherka 5, se na doporučení porotců usnesla rada městské části.

Celý článek27. 1. 2022

Úřad městské části Praha 6 je místem, kde můžete přispět do Tříkrálové sbírky, kterou pořádá Charita Česká republika. Kasička pro dobrovolné finanční dary bude do 14. ledna na recepci úřadu. Výtěžek akce pomůže lidem v tíživé životní situaci.

Celý článek4. 1. 2022

V centrech sociální péče Prahy 6 se očkovalo třetí dávkou vakcíny proti nemoci covid-19. Očkování se dnes dobrovolně zúčastnilo 55 seniorů z městské části. Přeočkovat se v předešlých dnech nechali rovněž obyvatelé domů s pečovatelskou službou, pacienti v léčebně dlouhodobě nemocných a také zaměstnanci těchto zařízení. Vakcinaci zajistila městská část Praha 6 ve spolupráci s Ústřední vojenskou nemocnicí.

Celý článek23. 11. 2021

Váháte, jestli se nechat očkovat proti Covid-19? Nemáte-li k očkování dostatek informací, nebo se naopak v jejich záplavě těžko orientujete, využijte možnosti zeptat se těch nejpovolanějších. Ve středu 22. září se od 17 hodin na toto téma uskuteční v dejvické pobočce Městské knihovny v Praze debata s lékaři.

Celý článek15. 9. 2021

Systém elektronického bezpečnostního dohledu pro seniory neboli tísňové tlačítko Praha 6 zprostředkovává svým občanům už sedmnáct let. Noví klienti si od července mohou vybrat, od které organizace službu využijí.

Celý článek9. 6. 2021

Je prosinec 2018 a v babyboxu na radnici městské části Praha 6 se rozezvučí alarm. Nejde o jednu z pravidelných zkoušek systému, do speciální schránky je tentokrát uloženo živé dítě. Drobný chlapec dostane jméno Filip. Před nemluvnětem bez budoucnosti se tak díky babyboxu otevírá nová kapitola, najde novou rodinu a s ní i šanci na spokojený život.

Celý článek1. 6. 2021

Městská část Praha 6 zajistila společně s Ústřední vojenskou nemocnicí projekt pilotní vakcinace proti koronaviru v centrech sociální péče na Praze 6. Dobrovolně se tak nechala očkovat většina klientů domova pro seniory, domovů s pečovatelskou službou a léčebny dlouhodobě nemocných v městské části a také terénních pracovníků Pečovatelské služby Praha 6.

Celý článek13. 1. 2021

Zveme vás na další ze série náborů do registru dárců kostní dřeně, tentokrát po roce a půl opět v prostorách vstupního atria Fakulty stavební ČVUT v Praze v pražských Dejvicích. Přijít se zapsat do registru během pár minut může každý, kdo splňuje podmínky - viz článek. Je jedno, jestli jsi přímo ze stavárny nebo z kterékoliv jiné fakulty nebo univerzity nejen v dejvickém kampusu, ale odkudkoliv. Stejně tak se může přijít zapsat kdokoliv z veřejnosti.

Celý článek24. 11. 2019

Městská část Praha 6 ve spolupráci s a.s. SNEO připravila pro seniory od 01.06. 2019 volný vstup na koupališti PETYNKA (zhruba 3.500 volných vstupů). Po prokázání se občanským průkazem v pokladně koupaliště bude seniorům volný vstup do areálu umožněn. Konkrétní podmínky pro volný vstup jsou rozepsány pod obrázkem. 

Celý článek3. 6. 2019

Praha, 26. 9. 2013 – Téměř 30 milionů korun. Tolik zaplatila Praha 6 za komplexní rekonstrukci domu s pečovatelskou službou v Liboci. Vyměnila se okna, zateplila se budova, vyměnila se elektroinstalace. Dům nyní nabízí 8 volných garsonek pro manželské páry a 34 volných místností pro jednotlivce. Cena pronájmu je 70 korun za metr čtvereční.

Celý článek27. 9. 2013

UVNITŘ ČLÁNKU INFORMAČNÍ LETÁK. Už v úterý 2. dubna 2013 začne v Praze 6 fungovat projekt terénní sociální a zdravotní pomoci. O co jde? V Papírenské ulici bude každé úterý, vždy od 9.30 do 11.30, k dispozici mobilní jednotka – sanitka. V té se budou moct především lidé bez domova a sociálně vyloučení nechat hlavně ošetřit. Nabídne ale i základní potraviny nebo oblečení. Pro Prahu 6 sanitku zajišťuje občanské sdružení Naděje. Radnice za půlroční pilotní projekt zaplatí 40 tisíc korun.

Celý článek29. 3. 2013

Praha, 12. 3. 2013 - Speciální internetové stránky www.bezbarierova6.cz městské části Praha 6 vyhodnotila odborná porota soutěže o nejlepší webové stránky ZLATÝ ERB 2013 v pražském krajském kole jako "Nejlepší elektronickou službu" roku. Ocenění si převzali v úterý v Rezidenci primátora zástupci radnice v čele s Petrem Ayebouou, radním Prahy 6 pro sociální oblast. Stránky www.bezbarierova6.cz jsou nominovány také na cenu MOSTY, jejíž výsledky vyhlásí Národní rada osob se zdravotním postižením už ve čtvrtek 21. března 2013.

Celý článek12. 3. 2013

V pátek 11. května 2012 uspořádala Městská část Praha 6 ve spolupráci s Hlavním městem Praha před Národní technickou knihovnou sportovní, zábavní a informační odpoledne pod názvem "Myslíme na všechny", které bylo zároveň součástí 13. ročníku NGO Marketu.

Celý článek17. 5. 2012

Dovolujeme si Vás pozvat na zábavné, sportovní a informační odpoledne s Prahou 6 pod názvem Myslíme na všechny, které proběhne již tento pátek 11. 5. od 11.00 do 19.00 hodin před Národní technickou knihovnou. Akce je určena nejen pro seniory a osoby se zdravotním postižením, ale i pro studenty, rodiny s dětmi a širokou veřejnost. Pořadatelem je MČ Praha 6 ve spolupráci s Hlavním městem Praha.

Celý článek9. 5. 2012

Při příležitosti Mezinárodního dne seniorů připravila Městská část Praha 6 pro dříve narozené občany víkend s názvem „Dny seniorů“. Bohatý program sestavený z přednášek, besed, výstav, divadel, koncertů, cvičení, poradenství a dalších aktivit zaměřených na zájmy i problémy seniorů, čekal na příchozí na různých místech v Praze 6. Dohromady se akce zúčastnilo 879 seniorů.

Celý článek4. 10. 2010
Při příležitosti konání Mezinárodního dne seniorů, který vyhlásila OSN na 1. října, připravila radnice o víkendu 3. a 4. října pro dříve narozené občany aktivní program s názvem „Dny seniorů“.
Celý článek6. 10. 2009

Dům seniorů na Ořechovce oslavil rok svého fungování. Obyvatele po roce od nastěhování přišli pozdravit představitelé radnice a připravili jim malé pohoštění. Se seniory z Nové Ořechovky pak diskutovali o jejich zkušenostech po roce fungování domu a o jejich problémech.

Celý článek2. 2. 2009

Vážení představitelé Strany zelených, vážený pane Martine Skalský, vážená slečno Petro Kolínská, vážená paní Ivano Janišová, v průběhu uplynulých týdnů jste se na mne, jakož i mé kolegy na radnici Prahy 6 obrátili ve věci pronájmu bytu ze sociálních důvodů paní a panu Badžovým.

Celý článek14. 8. 2008
Ještě na začátku tohoto roku jednotlivé radnice neměly na svých účtech peníze na výplatu jednotlivých sociálních dávek. Katastrofický scénář, kdy tisíce žadatelů o sociální dávky na příspěvky musejí čekat měsíc či dva, se naštěstí nekoná.
Celý článek4. 1. 2007
Od prvního ledna začaly platit nové zákony, které mají významný dopad na veřejnost - zákon čís. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon) a zákon č. 110/2006 Sb., o životním a existenčním minimu a zákon č. 111/2006 Sb. o pomoci v hmotné nouzi.
Celý článek3. 1. 2007