Praha 6 má dva 103leté občany

Paní Aloisie Faberová z Prahy 6 oslavila v neděli 5. června 103 let! Je zároveň nejstarším občanem městské části.

Hlavní foto

Přestože momentálně žije v Domově sv. Karla Boromejského v Praze 17 – Řepích, trvalé bydliště má v Praze 6-Bubenči. Ve svém úctyhodném věku si už na doporučení lékaře nedopřává sladká a tučná jídla. Pochutná si však na instantní kávě, capuccinu a také dobrém čaji.

Jiří Linhart žije ve Střešovicích od roku 1923 a své 103. narozeniny oslavil včera 12. června. Pracoval ve Výzkumném ústavu cukrovarnickém (odtud název pro ulici Cukrovarnická), stejně tak jako jeho otec. A jeho recept na dlouhověkost? Jasná mysl, zájem o mnoho věcí, trénink paměti...Jak nadčasové! A co ho nejvíc naštve? Když si nemůže vzpomenout na jména všech svých vedoucích za uplynulých padesát let! (pozn. většinou vynechá jen jednoho nebo dva :O)

Oba oslavence navštívili s blahopřáním a dárky starostka Prahy 6 Marie Kousalíková a senátor za Prahu 6 Petr Bratský.

Fotogalerie z návštěv u oslavenců

Související články

Služba Senior taxi bude od dubna rozšířena o jeden vůz navíc. Radnice Prahy 6 službu nabízí od loňského října a od té doby vydala seniorům již téměř 900 průkazů a celkem se od té doby uskutečnilo již více než 1500 jízd. Vzhledem k velkému zájmu o tuto službu se vedení radnice rozhodlo přidat jedno vozidlo.

Celý článek20. 3. 2024