Charitativní dražba vánočních stromečků přinesla 315.000 Kč

Známé osobnosti zdobily své stromečky, které se vzápětí dražily. Získané peníze putují na charitu.
Hlavní foto

Štěpánka Hilgertová, Pavel Bobek, Tomáš a Kateřina Chalupovi, Iva Hüttnerová, Pavel Šťastný, Radka Bémová, Marie Kousalíková, dcera i matka Kateřiny Neumannové, Eva Měřičková z  Dejvického divadla a Zlata Adamovská zdobili včera vánoční stromky v Písecké bráně v rámci Vánoc Prahy 6.

Stromky se následně dražily ve prospěch základní speciální školy rehabilitační a autistické třídy z Alžírské ulice v Praze 6 pro děti s kombinací těžkého fyzického, mentálního a smyslového postižení a žáky s autismem.

Celkem se pro postižené děti vybralo celkem 315.000 korun, za které bude ve škole realizována nová holandská metoda Snoezelen, která dětem pomůže uvolnit se, odbourat stres a napětí, vytvořit příjemnou atmosféru, snížit neklid a agresivní projevy a hyperaktivitu, rozvíjet smyslové vnímání a prohloubit vztah k rodičům a okolí.

Moc děkujeme všem dražitelům!

Související články

Služba Senior taxi bude od dubna rozšířena o jeden vůz navíc. Radnice Prahy 6 službu nabízí od loňského října a od té doby vydala seniorům již téměř 900 průkazů a celkem se od té doby uskutečnilo již více než 1500 jízd. Vzhledem k velkému zájmu o tuto službu se vedení radnice rozhodlo přidat jedno vozidlo.

Celý článek20. 3. 2024