Pošli aktovku dál! Startuje další ročník sbírky pro školáky

Městská část Praha 6 po roce vyhlašuje sbírku školních aktovek a dalšího školního vybavení. Čtvrtý ročník akce „Pošli aktovku dál“ letos startuje 4. července. 

Hlavní foto

Máte-li doma nevyužitou aktovku, přineste ji na radnici a přenechte ji školákovi, kterému přijde vhod. Totéž platí pro penály, pracovní sešity či výtvarné a psací potřeby. „Aktovky se u dětí mění s tím, jak rostou nebo jak se vyvíjí jejich vkus. To zná snad každý rodič. Zachovalé aktovky, ale i další věci do školy by ovšem neměly zůstat nevyužité, jestliže v jiných rodinách scházejí. Právě toto řeší naše výměnná akce – lidé si navzájem pomohou a zároveň se zachovají hospodárně a ekologicky,“ vysvětluje Marián Hošek, radní Prahy 6 pro sociální oblast.

Aktovky a další školní pomůcky je možné přinést na radnici vždy v pondělí a ve středu od 9 do 18 hodin, a to přímo do kanceláře radního Hoška (místnost č. 404). Ve stejných termínech si také rodiče mohou darované aktovky a školní pomůcky pro své děti bezplatně vyzvednout. Jiný termín je možný po individuální domluvě – volejte Denise Boháčkové, asistentce radního Hoška (tel. číslo:  778 116 642), nebo napište na facebookovou stránku projektu Pošli aktovku dál. Na této stránce bude také možné průběžně sledovat, jaké aktovky a pomůcky pro školáky jsou zrovna k dispozici.

Akce poběží do 15. září. Vloni se podařilo vybrat bezmála 150 aktovek a nespočet školních pomůcek, které pak udělaly radost řadě školáků. Část byla darována do Diakonie Broumov, jež sídlí v Praze 6, a také do Klokánku ve Štěrboholích.

Související články

U příležitosti Dne učitelů Praha 6 pravidelně oceňuje své nejlepší učitele ze svých základních i mateřských škol. Titul Vynikající učitel na návrh svých ředitelů přebírají pedagogové, kteří do své náročné práce přinášejí něco navíc, ať už jsou to atraktivní metody práce, inovace, spolupráce s dalšími institucemi, integrace znevýhodněných žáků nebo vytvářejí inspirativní prostředí pro žáky i kolegy.  

Celý článek28. 3. 2024

Služba Senior taxi bude od dubna rozšířena o jeden vůz navíc. Radnice Prahy 6 službu nabízí od loňského října a od té doby vydala seniorům již téměř 900 průkazů a celkem se od té doby uskutečnilo již více než 1500 jízd. Vzhledem k velkému zájmu o tuto službu se vedení radnice rozhodlo přidat jedno vozidlo.

Celý článek20. 3. 2024

V souvislosti s nárůstem počtu případů černého kašle v Praze a celé ČR oslovuje městská část Praha 6 postupně jednotlivé školy a napomáhá koordinaci opatření, která zavádí a doporučuje hygienická stanice. Ta ostatně již v minulých dnech začala jednotlivé školy kontaktovat s informacemi a doporučením, jak v tomto případě postupovat.

Celý článek14. 3. 2024