Po roce je zde opět před prázdninami další ročník projektu Pošli aktovku dál!

Po roce se opět vrací úspěšný projekt s názvem Pošli aktovku dál!, který je zaměřený na udržitelnost a solidaritu s těmi, kteří třeba nemají dostatek prostředků na pořízení nového vybavení pro prvňáčky. V loňském roce se podařilo vybrat více než 270 aktovek.

Hlavní foto

Ode dneška až do 9. září mohou rodiče nosit na úřad městské části aktovky, které jsou stále funkční a udělají radost tam, kde na novou třeba nezbývají peníze a zároveň tak mohou mít dobrý pocit z toho, že šetří životní prostředí. Jedná se v podstatě o cirkulaci věcí, které někde již splnily svoji funkci a jinde udělají obrovskou radost a mohou sloužit dál. To jsou hlavní myšlenky akce, jejíž šestý ročník městská část Praha 6 pořádá.

Takže pokud má někdo doma schovanou funkční aktovku, kterou nechce vyhodit, protože je ještě použitelná, ale nemá ji komu předat anebo naopak někdo nechce vynakládat prostředky za aktovku, ze které dítě za dva roky vyroste, tato akce je určená přímo pro ně.

V uplynulých letech ty aktovky, které si nerozebrali rodiče, byly rozděleny mezi pěstounský sklad Hvězda v Horoměřicích a Dobrodějnu či do Klokánků, azylových domů pro rodiny s dětmi a dobrovolnických organizací, které se starají o dětské uprchlíky.

„Předchozí ročníky ukázaly, že je o tuto akci rok od roku větší zájem a je spousta těch, kteří pochopili, že není nutné utrácet za nové školní pomůcky, ale že lze využít i to, co již jiní neupotřebí, ale stále může sloužit dál,“ říká k projektu místostarosta Prahy 6 Marián Hošek.
Zachovalé aktovky a další školní pomůcky je možné na radnici nosit anebo si odnášet každý úřední den (pondělí a středa) od 9 do 18h.

Pošli aktovku dál! potrvá až do 9. září.

 

Související články

Služba Senior taxi bude od dubna rozšířena o jeden vůz navíc. Radnice Prahy 6 službu nabízí od loňského října a od té doby vydala seniorům již téměř 900 průkazů a celkem se od té doby uskutečnilo již více než 1500 jízd. Vzhledem k velkému zájmu o tuto službu se vedení radnice rozhodlo přidat jedno vozidlo.

Celý článek20. 3. 2024