Veřejná anketa k proměně Polikliniky Pod Marjánkou

Polikliniku Pod Marjánkou čeká výrazná proměna a občané Prahy 6 se nyní mohou zcela jednoduše vyjádřit k plánování projektu. Městská část dnes totiž spouští participaci s veřejností, která potrvá do 18. února.

Hlavní foto

Po téměř šedesáti letech svého provozu pomalu přestává Poliklinika Pod Marjánkou stačit současným provozním a bezpečnostním nárokům. V plánu je tak rekonstrukce a dostavba objektu, a to s citem k původnímu funkcionalistickému pojetí budovy dle architekta Richarda Ferdinanda Podzemného.

Městská část Praha 6 nechce přípravy rekonstrukce polikliniky podcenit a ráda by v počínající fázi projektu znala názor široké veřejnosti. Do proměny polikliniky se tak nyní může zapojit každý prostřednictvím anketního formuláře, který je v on-line formě k dispozici zde: https://app.decision21.org/rekonstrukce-a-pristavba-polikliniky-pod-marjankou/.

Občané, kteří nemají přístup k internetu, mohou anketní formulář vyplnit přímo na Úřadě městské části Praha 6 (Československé armády 23, Praha 6). K dispozici jim za tímto účelem bude referentka participace Halina Himmelová, a to vždy po telefonické domluvě (tel. číslo:  420 220 189 158).

Výsledky ankety poslouží jako podklad pro architekty k dopracování studií. Anketa je veřejnosti otevřena do 18. února letošního roku.

Pro další dotazy bude osobně k dispozici radní pro strategický rozvoj Eva Smutná, a to každou středu od 13 do 15 hodin přímo v budově polikliniky.

Související články

Služba Senior taxi bude od dubna rozšířena o jeden vůz navíc. Radnice Prahy 6 službu nabízí od loňského října a od té doby vydala seniorům již téměř 900 průkazů a celkem se od té doby uskutečnilo již více než 1500 jízd. Vzhledem k velkému zájmu o tuto službu se vedení radnice rozhodlo přidat jedno vozidlo.

Celý článek20. 3. 2024