Letos Praha 6 poslala dál 222 aktovek

Až do 9. září měli rodiče možnost přinést na úřad městské části aktovky, které jsou stále funkční a udělají radost tam, kde na novou třeba nezbývají peníze a zároveň tak mohou mít dobrý pocit z toho, že šetří životní prostředí. To jsou hlavní myšlenky akce Pošli aktovku dál!, která se letos konala již po šesté. 

Hlavní foto

V letošním roce se podařilo vybrat celkem 222 aktovek a spoustu školních pomůcek, které udělaly radost jinde a mohou tak sloužit ještě několik dalších let.

Zhruba polovinu aktovek si v průběhu akce vyzvedli rodiče většinou i s dětmi a zbývající aktovky poputují mezi potřebné rodiny.

Zbývající aktovky letos městská část rozdělí mezi organizace Sue Ryder, Pěstounský sklad v Horoměřicích, Azylový dům K srdci klíč a Dobrodějnu.

„Mám obrovskou radost, že se nám letos podařilo opět překonat počet 200 aktovek. Je vidět, že má projekt smysl a my v něm budeme pokračovat i nadále. Zároveň je fajn vidět, že přibývají ti, kteří chápou, že není nutné utrácet za nové školní pomůcky, ale že lze využít i to, co již jiní neupotřebí, ale stále může sloužit dál,“ říká k projektu místostarosta Prahy 6 Marián Hošek.

V minulých ročnících radnice věnovala aktovky například do Klokánků, azylových domů pro rodiny s dětmi či dobrovolnických organizací, které se starají o dětské uprchlíky.

Související články

V pondělí 3. června se ve Ville Pellé od 13 hodin uskuteční 12. ročník Fresh Senior Festivalu. Multižánrové kulturně-společenské odpoledne určené dříve narozeným se ponese v duchu Roku české hudby a 200. výročí narození skladatele Bedřicha Smetany. Akce se koná za podpory Prahy 6.

Celý článek 28. 5. 2024