Na infolinku sociální péče Prahy 6 volají z celé republiky

Od prvního ledna začaly platit nové sociální zákony a také začala fungovat bezplatná infolinka sociální péče  800 105 060. Tu zřídila radnice Prahy 6 pro své občany, kteří se chtějí v novém systému dávek lépe zorientovat. Infolinku však využívají lidé z celé republiky.

Od druhého ledna do dnešního dne využilo infolinku 114 tazatelů.
„Podle reakcí občanů při vyřizování sociálních dávek cítíme nízkou informovanost obyvatel především o změnách v oblasti vyplácení sociálních příspěvků a dávek. Proto jsme bezplatnou telefonní linku zavedli,“ sdělil starosta Prahy 6 Tomáš Chalupa.

Lidé mohou volat na infolinku po celou pracovní dobu radnice od pondělí do pátku. Mimo pracovní dobu je na linku připojen záznamník. Pokud na něj občan namluví svůj dotaz a nechá na sebe kontakt, operátorka mu nejbližší pracovní zavolá odpověď zpět. Bezplatná infolinka bude v provozu do konce března.

“Zdá se, že nejen naši občané se snaží zorientovat v nové sociální agendě. Na infolinku Prahy 6 totiž volají i občané jiných městských částí, například z Prahy 3, 4, 8 nebo 13, ale dokonce i z jiných měst. Vysvětlujeme sociální dávky i lidem z Odoleny Vody, Neratovic, Vsetína či Ostravy. Na infolince se dotazovali také ze Senátu“, hodnotí smysl infolinky starosta Chalupa.

Související články

Služba Senior taxi bude od dubna rozšířena o jeden vůz navíc. Radnice Prahy 6 službu nabízí od loňského října a od té doby vydala seniorům již téměř 900 průkazů a celkem se od té doby uskutečnilo již více než 1500 jízd. Vzhledem k velkému zájmu o tuto službu se vedení radnice rozhodlo přidat jedno vozidlo.

Celý článek20. 3. 2024