Praha 6 nabízí 34 míst a 8 garsonek pro seniory

Praha, 26. 9. 2013 – Téměř 30 milionů korun. Tolik zaplatila Praha 6 za komplexní rekonstrukci domu s pečovatelskou službou v Liboci. Vyměnila se okna, zateplila se budova, vyměnila se elektroinstalace. Dům nyní nabízí 8 volných garsonek pro manželské páry a 34 volných místností pro jednotlivce. Cena pronájmu je 70 korun za metr čtvereční.

Hlavní foto

„Míst pro seniory je v Praze velký nedostatek, a proto jsem velmi ráda, že se podařilo libocký dům takto zrekonstruovat a nabídnout našim seniorům nová místa pro důstojný život,“ řekla Marie Kousalíková, starostka městské části Praha 6.

Garsonky o velikosti 1 + 1 jsou určeny pro manželské páry. V bytech o velikosti 2 + 1 jsou dva pokoje, každý určený pro jednu osobu zvlášť se společnou kuchyňkou, koupelnou a sociálním zázemím. Například senior, který bude bydlet ve dvoupokojovém v bytě společně s další osobou, zaplatí měsíčně za nájem, služby a elektřinu necelé 4 tisíce korun.

Libocký dům s pečovatelskou službou se díky kompletní rekonstrukci objektu proměnil v moderní dům odpovídající požadovaným standardům. Větší komfort přinesla obyvatelů zejména změna dispozic bytů. V koupelnách původní vany nahradily sprchové kouty vybavené madly a sedátky pro větší pohodlí. Dům má nyní nový výtah.

Byty jsou městskou částí pronajímány seniorům starším 70 let se sníženou soběstačností a zdravotně postiženým občanům, pro které je jejich dosavadní bydlení nevyhovující. Podmínkou také je, aby měli nejméně 3 roky trvalý pobyt na území městské části Praha 6.

O podmínkách pronájmu se lze informovat na úřadu MČ Praha 6 u paní Jitky Vaňkové, tel.  220 189 615 nebo na www.pecovatelskasluzbap6.com

Související články

Služba Senior taxi bude od dubna rozšířena o jeden vůz navíc. Radnice Prahy 6 službu nabízí od loňského října a od té doby vydala seniorům již téměř 900 průkazů a celkem se od té doby uskutečnilo již více než 1500 jízd. Vzhledem k velkému zájmu o tuto službu se vedení radnice rozhodlo přidat jedno vozidlo.

Celý článek20. 3. 2024