Praha 6 předala peníze na pomoc zaplaveným Heřmanicím

Praha 6 vybrala na pomoc obyvatelů záplavami postižených Heřmanic na Liberecku půldruhého milionu korun. Dalších více než 100.000 korun vybrali zaměstnanci radnice.

Hlavní foto

Heřmaničtí dostali peníze dnes formou šeku z rukou starosty Prahy 6 Tomáše Chalupy a libereckého senátora Přemysla Sobotky, který inicioval sbírku i pro další zaplavené obce Chrastavska a Frýdlantska.

"Uchopili jsme iniciativu pana Přemysla Sobotky a naše městská část věnuje na pomoc Heřmanicím milión a půl korun ze svého rozpočtu. Kromě toho předáváme i další šek na částku sto tři tisíc a tři sta padesát korun, kterou na odstranění následků záplav vybrali zaměstnanci naší radnice," uvedl starosta Prahy 6 Tomáš Chalupa.

"Velmi tuto pomoc oceňuji, jsem rád, že Praha 6 se zachovala takto solidárně a jsem si jist, že tato částka občanům Heřmanic významně při odstraňování následků záplav pomůže," řekl k penežitému daru Přemysl Sobotka a dodal: "Chtěl bych všem a nyní právě nejvíce panu starostovi Chalupovi z Prahy 6 moc poděkovat. Obyvatelé Heřmanic a dalších obcí ocení, kromě samotné finanční pomoci i to, že se na ně, poté, co média přestala o povodních psát, nezapomnělo."

Z tohoto regionu peníze v sobotu dostala také obec Višňová, a to 50.000 korun, které mezi sebou vybrali členové Česko-čínské obchodní komory.

Celkové škody po záplavách v Libereckém kraji jsou odhadovány na zhruba 7,3 miliardy korun, konečná čísla chce kraj zveřejnit v pondělí. Obcím už kraj rozdělil 40 milionů, které na nejnutnější likvidační práce poskytla vláda a k dispozici je dalších 310 milionů korun.

Související články

Služba Senior taxi bude od dubna rozšířena o jeden vůz navíc. Radnice Prahy 6 službu nabízí od loňského října a od té doby vydala seniorům již téměř 900 průkazů a celkem se od té doby uskutečnilo již více než 1500 jízd. Vzhledem k velkému zájmu o tuto službu se vedení radnice rozhodlo přidat jedno vozidlo.

Celý článek20. 3. 2024