Na území Prahy 6 je v péči městské části 87 dětských hřišť a 24 sportovišť. Co do počtu dětem nabízejí spoustu příležitostí, jak trávit volný čas aktivně, venku, v pohybu. Radnice navíc usiluje o to nabízet prostor a prvky také pro starší děti.

Celý článek 16. 7. 2024

Od června mají lidé opět možnost navštěvovat odpočinkovou plochu na jižním břehu vodní nádrže Džbán. Oproti loňskému roku nabízí větší plochu pro rekreaci a i další vylepšení mají přinést návštěvníkům více komfortu.

Celý článek 6. 6. 2024

V pondělí 3. června se ve Ville Pellé od 13 hodin uskuteční 12. ročník Fresh Senior Festivalu. Multižánrové kulturně-společenské odpoledne určené dříve narozeným se ponese v duchu Roku české hudby a 200. výročí narození skladatele Bedřicha Smetany. Akce se koná za podpory Prahy 6.

Celý článek 28. 5. 2024

Pro všechny děti a jejich rodiče připravil DDM Prahy 6 Den dětí. V sobotu 25. května bude v multifunkčním areálu (ne)KONEČNÁ Vypich a na přilehlé pláni připraven celodenní pestrý program plný aktivit zakončený promítáním pod širým nebem.

Celý článek 21. 5. 2024

30. dubna skončilo hlasování v 5. ročníku projektu participativního rozpočtování Nápad pro Šestku. Během měsíce vyjádřilo svůj názor celkem 1 441 respondentů, o čtvrtinu více než v minulém ročníku. Hlasování bylo rozděleno do 2 kategorií – malé nápady a velké nápady.

Celý článek 13. 5. 2024

Sezona na koupališti Petynka začala 1. května, a to opět s několika vylepšeními, která mají přispět k větší spokojenosti návštěvníků. 103 metrů dlouhý tobogán je zrenovovaný, změny se dotkly i parkování.

Celý článek 3. 5. 2024

Na největší čarodějnickou párty se 30. dubna na Ladronku sletí české hudební hvězdy kapely UDG, Maxim Turbulenc a zpěvák Jakub Ondra. Malí čarodějové se mohou přiučit magii od kouzelníka Kravaty a vyzkouší si své magické schopnosti v zábavných úkolech na Kouzelné stezce. Akce pořádaná městskou částí Praha 6 je pro návštěvníky zdarma.

Celý článek 23. 4. 2024

Dejvické trhy na Kulaťáku v roce 2010 odstartovaly boom novodobých tržišť po českých městech. Letos oslaví 15. sezonu. Organizátoři se zaměří zejména na sezónní akce, rozšíření cateringu i oddychové zóny. Návštěvníci budou mít možnost nakupovat každou sobotu od 8 do 14 hodin.

Celý článek 27. 2. 2024

Praha 6 bude v roce 2024 podle rozpočtu schváleného zastupiteli hospodařit s příjmy ve výši 1,076 miliardy korun, na investice zapojí prostředky vytvořené v minulých letech ve výši 500 milionů korun. Celkové výdaje jsou plánované ve výši 1,577 miliardy korun. Na investice půjde 646 milionů.  

Celý článek 2. 1. 2024

Ondřeje Perušiče a Davida Schweinera, čerstvé mistry světa v plážovém volejbale, přivítali na radnici Praha 6 její zástupci, aby jim poblahopřáli ke skvělému úspěchu.

Celý článek 26. 10. 2023

Tradiční závod horských kol určený pro širokou veřejnost slaví čtvrt století. V sobotu 16. září se uskuteční již 25. ročník Pražské padesátky, největšího cyklistického klání se startem na území Prahy. Závodníky čeká jedinečná 50 km dlouhá trasa s převýšením 910 m.

Celý článek 13. 9. 2023

Praha 6 ve spolupráci s místními organizacemi i letos připravila akci „Šestka Zdravá Hravá“, která bude probíhat od 4. září do 30. září. Děti i dospělí si mohou ZDARMA vyzkoušet přes sto nejrůznějších aktivit a zjistit, jestli by jim chtěli svůj volný čas věnovat. Je to vhodná příležitost poznat se i s konkrétními vedoucími, lektory a potenciálními spoluúčastníky volnočasových aktivit.

Celý článek 5. 9. 2023

Po dvouleté pauze se v září opět vrátí participativní projekt Nápad pro Šestku – s vyšším rozpočtem a otevřený pro teenagery od patnácti let. Už popáté mohou lidé z Prahy 6 navrhovat a rozhodovat o tom, jak vylepšit, kultivovat a oživit veřejný prostor kolem sebe.

Celý článek 24. 7. 2023

Vítězem 5. ročníku Poháru Věry Čáslavské, celoročního seriálu sportovních soutěží a turnajů pro děti ze škol a víceletých gymnázií z Prahy 6, se stali školáci ze Základní školy Věry Čáslavské. Do letošního ročníku se zapojilo celkem 21 škol a téměř 4500 soutěžících dětí.

Celý článek 22. 6. 2023

11. ročník VědaFestu na téma „Kořeny vědy“ se uskuteční symbolicky 21. června, v den slunovratu. Na jednodenní akci na Kulaťáku se znovu spojí nejen vědecké instituce a stejně jako v předešlých ročnících ukáží, že různé způsoby představení vědy mají svůj nezastupitelný význam.

Celý článek 19. 6. 2023

Mezinárodní den dětí se slaví každoročně 1. června. U této příležitosti i Praha 6 připravuje nejrůznějsí zábavné a sportovní akce.

Celý článek 31. 5. 2023

Po dobu dvou týdnů až do 2. června ožívá park Ladronka poblíž Vypichu novým cirkusem. Cirkusová vesnička se čtyřmi šapitó představuje veřejnosti nový cirkus a jeho disciplíny. Jedinečná akce nabízí dětem i dospělým kromě premiérových představení také workshopy žonglování, pozemní i vzdušné akrobacie, provazochodectví, parkouru i školní lekce projektu TěloCIRK, který zpestřuje hodiny tělocviku cirkusovými prvky.

Celý článek 23. 5. 2023

Česká baseballová reprezentace složená vesměs z amatérů, studentů či poloprofesionálů se v první polovině března zúčastnila nejprestižnějšího baseballového turnaje světa, kam se sjíždí dvacet nejlepších zemí a kterého se účastní ty nejzářivější baseballové hvězdy. Součástí národního týmu byli odchovanci dejvického SK Kotlářka Praha.

Celý článek 20. 3. 2023

Praha 6 převedla jeden milion korun, který zůstal nevyčerpaný v rámci jiné dotace, do projektu Aktivní město. Pro rodiče a děti s trvalým bydlištěm v Praze 6 to znamená možnost voucheru na nejrůznější volnočasové, vzdělávací nebo sportovní aktivity v tomto školním roce.

Celý článek 20. 9. 2022

Venkovní stěnu restaurace Na Staré faře nově zdobí pamětní deska. Je věnována Jiřímu Sedláčkovi, který před padesáti lety na Hanspaulce založil soutěž týmů v malé kopané a léta ji vedl. Hanspaulská liga se během let proměnila v celostátní fenomén a je nesporné, že Jiří Sedláček vystavěl základy pro dnes největší amatérskou fotbalovou ligu v malé kopané ve střední Evropě.

Celý článek 16. 9. 2022

Tradiční závod horských kol Pražská padesátka, určený pro širokou veřejnost, startuje letos již po čtyřiadvacáté, a to v sobotu 17. 9. z dejvického kampusu. Závod vyzývá jak dlouholeté, tak nové účastníky největšího cyklistického klání se startem na území Prahy. Včetně dětí, pro které je připraven jejich vlastní závod – Pražský dětský spint.

Celý článek 13. 9. 2022

Jak zůstat aktivní i v pokročilém věku, vyhnout se izolaci, nerezignovat na pozitivní přístup k životu? Odpovědi nejen na tyto otázky najdou návštěvníci jubilejního 10. ročníku FRESH SENIOR FESTIVALu 12. září odpoledne na prostranství před Píseckou bránou na Praze 6.

Celý článek 11. 9. 2022

V sobotu 10. září bude probíhat v prostoru Trhů na Kulaťáku v Praze 6 na Vítězném náměstí Festival malých pivovarů. Jedná se již o čtvrtý ročník jednodenní akce, které se letos zúčastní 28 malých pivovarů z celé ČR. Program je připraven od 11 do 20 hodin a vstup je zdarma.

Celý článek 7. 9. 2022

Festival volného času a zábavy tradičně pořádaný Prahou 6 se vrací na Ladronku! V sobotu 10. září se park na břevnovské pláni na celý den promění v místo zábavy pro děti i dospělé.

Celý článek 7. 9. 2022

Letošní sezóna Trhů na Kulaťáku začne po krátké zimní přestávce již 26. února. První trhy se krom běžného sortimentu zaměří na zabijačkové speciality, jitrnice, jelita, tlačenky a další dobroty. Nebude chybět prejt se zelňáky, prdelačka nebo halušky s uzeným kolenem.

Celý článek 23. 2. 2022

Výstavbu v okolí Džbánu nechceme, takový signál svým dnešním usnesením vysílá Rada městské části Praha 6. Hlavní město by podle radních Prahy 6 mělo ukončit projednávání změny územního plánu v okolí koupaliště Džbán a současně získat do vlastnictví všechny klíčové pozemky v lokalitě. Praha 6 je připravena areál Džbánu ve spolupráci s hlavním městem revitalizovat.

Celý článek 7. 2. 2022

Přesně před 90 lety se narodil Josef Masopust, legendární fotbalista, sportovní vzor několika generací hráčů, vicemistr světa a držitel Zlatého míče pro nejlepšího fotbalistu Evropy roku 1962. U příležitosti nedožitého jubilea na něj dnes u sochy na Julisce vzpomínali hráči i bývalí kolegové. Za Prahu 6 zde položil květiny místostarosta Jan Lacina.  

Celý článek 9. 2. 2021

Prahu 6 postihla nečekaná ztráta. Ve věku 69 let náhle zemřel v sobotu 23. ledna PaedDr. Jan Hrubeš, vedoucí Odboru kultury, sportu a volného času v Úřadu městské části Praha 6.

Celý článek 23. 1. 2021

Akce Měsíc zdravé Šestky umožňuje dětem i dospělým vyzkoušet zdarma nejrůznější aktivity, kterými lze trávit volný čas. Praha 6 ve spolupráci s více než 35 volnočasovými organizacemi na území městské části připravila program na celý měsíc. Vyberte si to, co vás nebo vaše děti nejvíc baví!

Celý článek 16. 9. 2020

Podpora je určena všem dětem do 18 let, které mají trvalé bydliště v Praze 6, a které během školního roku vykonávají alespoň jedenkrát týdně zájmovou nebo volnočasovou činnost u některého z registrovaných poskytovatelů. Příspěvek ve výši 600 Kč je možné čerpat na úhradu kurzovného nebo na členský příspěvek.

Celý článek 25. 8. 2020

Městská část Praha 6 srdečně zve na již tradiční Vánoce v Praze 6. I letos je pro vás od čtvrtka 12. 12. do středy 25. 12. 2019 připraven bohatý program v Šabachově parku, včetně vánočního trhu, občerstvení a dětských dílniček. 

Celý článek 20. 12. 2019

Zveme všechny děti na Kouzelnou Mikulášskou cestu, kterou připravila městská část Praha 6 ve spolupráci s Národní technickou knihovnou a projektem Kampus Dejvice, na čtvrtek 5. prosince 2019. Start cesty je v 16.00 hodin před Skleněným palácem a cílem je Národní technická knihovna, kde je program připraven od 17.00 hodin. Vstup na akci je volný.

Celý článek 25. 11. 2019

Přijďte si spolu s námi užít začátek adventu a naladit se na Vánoce. Srdečně zveme na slavnostní rozsvícení vánočního stromu na Vítězném náměstí. Od 17.40 hod. vystoupí soubor Musica e Danza. Současně s centrálním stromem se rozzáří celá Praha 6.
K dispozici bude občerstvení: teplý čaj, svařené víno, punč, klobásky, perníčky.

Celý článek 24. 11. 2019

Strašidelné odpoledne pro nebojácné děti. Na co se můžou těšit? Na Strašidelnou stezku, workshopy se zaměřením na rukodělné aktivity, herecké vystoupení, Fireshow, dlabání dýní apod. Každé dítě, které splní úkoly na hlavní cestě od Vypichu k letohrádku Hvězda dostane odměnu a pamětní list od strašidla. Hlavní program začíná ve 13 hodin. Strašidelná stezka bude otevřena od 17:30 hod.

Celý článek 28. 10. 2019

Vyvrcholením sezóny RunTour je závod na pražské Ladronce. V letošním roce zázemí přesouváme blíže ke Strahovskému stadionu, kde vyroste kvalitní a obrovské zázemí pro všechny naše běžce. Proběhnete se parkem Ladronka, po cyklistických a běžeckých stezkách. A jak je již zvykem, pro nejvěrnější RunTouráky zde bude připraveno vyhlášení zlatých RunTour Masterů! Start v sobotu 12. 10., registrace v 8:00 hod. a vždy 1/2 hodiny před začátkem dalšího závodu.

Celý článek 6. 10. 2019

Také v tomto školním roce nabízí radnice finanční příspěvky na volnočasové aktivity šestkových dětí prostřednictvím systému Aktivní město. Rodičům přidá na kroužky až 600 korun na dítě.  

Celý článek 22. 8. 2019

Okruh je již přístupný veřejnosti včetně půjčovny vybavení. Délka bude prozatím vyhovovat zejména dětem a začátečníkům, ale počítáme samozřejmě s postupným prodlužováním okruhu.

Celý článek 21. 1. 2019

Dotační program se týká dvou oblastí:

1. Tělovýchova a sport

2. Volný čas

Cílem je podpořit soustavnou činnost i jednotlivé akce, které umožňují dlouhodobé zájmové aktivity, tělovýchovné, sportovní a turistické vyžití obyvatel Prahy 6 s preferencí činností  orientovaných na účast všech věkových skupin, především však dětí, mládeže a rodin s dětmi.

Žádosti musí být doručeny na Úřad MČ Praha 6 od 1. 11. 2015 - nejpozději do 30. 11. 2015 pouze v elektronické podobě. Elektronická forma podání: www.praha6.cz/on-line služba Elektronické dotace.

Celý článek 14. 10. 2015

Pod záštitou starosty městské části Praha 6 Ondřeje Koláře a radního pro sport a volnočasové aktivity dnes z dolní části Václavského náměstí  odstartoval unikátní  Opel Handy Cyklo Maraton.

Celý článek 28. 7. 2015

Největší akce, kterou chystá městská část Praha 6 na léto, je Opel Handy Cyklo Maraton 2015. Milovníci kol se můžou přihlásit už na třetí ročník, který se pojede od 28. 7.  do 1. 8. napříč Českou a Slovenskou republikou, a to v délce 2 222 km.

Celý článek 23. 7. 2015

Největší akce, kterou chystá městská část Praha 6 na léto, je Opel Handy Cyklo Maraton 2015. Milovníci kol se můžou přihlásit už na třetí ročník, který se pojede od 28. 7.  do 1. 8. napříč Českou a Slovenskou republikou, a to v délce 2 222 km.

Celý článek 9. 7. 2015

30. 5. 2015 od 10 – 18.00 hod., vstup z ulice Na Vypichu.

Zveme Vás na cestu kolem Světa! Cestovat  budeme nejen z místa na místo, ale i v čase...

(Plnění některých úkolů nás vrátí do doby před naším letopočtem, přes středověk se dostaneme až do současnosti.)
Čeká na Vás dvanáct soutěžních stanovišť a vědomostní kvíz!

Celý článek 23. 5. 2015

Přijďte si zítra s námi zaběhat od 17.30 na Ladronku. Naši Běžeckou školu tentokrát navštíví zpěvačka a herečka Martina Pártlová a opět vám budou k dispozici i zkušení sportovní lektoři. Předchozích běžeckých lekcí se zúčastnily takové sportovní hvězdy jako je David Svoboda, olympijský vítěz z Londýna v pětiboji a Kateřina Neumannová, olympijská vítězka a mistryně světa v běhu na lyžích. 

Celý článek 21. 4. 2015

Praha, 22. 3. 2015 - V Písecké bráně v Praze 6 začalo jaro a Velikonoce! Ti, kdo v neděli dorazili do Písecké brány, si odtud mohli odnést vlastnoručně vyrobenou pomlázku, osení, ozdobit vajíčka voskem nebo poslechnout dětský pěvecký soubor Sedmihlásek. Upálením Morany symbolicky zakončili zimu a přivítali jaro.

Celý článek 23. 3. 2015

Praha 6 uspořádala již druhý ročník pětihodinového sportovního maratonu  „Sportujeme v každém věku". V areálu FTVS na Praze 6 soutěžilo téměř dvě stě seniorů. Součástí sportovní akce bylo 7 soutěžních a bodovaných disciplín a 4 nesoutěžní disciplíny. Nechyběly přednášky, ukázka tajchi a sebeobrany, centrum městské rekreace, nordic walking, outdoorové aktivity, lanový park, zdravá výživa, měření krevního tlaku a další. 

Celý článek 7. 10. 2014

Praha, 16. 9. 2014 – Základní škola Na Dlouhém lánu má po dvou letech rekonstrukce nový moderní víceúčelový sportovní areál. Rekonstrukci za 22 milionů korun zajistila městská část Praha 6. Slavnostního otevření se v úterý 16. září 2014 v 16 hodin odpoledne zúčastnil Ondřej Balatka, radní Prahy 6 pro školství, ředitelka školy Anna Jelínková a také sportovní hvězdy jako desetibojař Roman Šebrle, sprintér Pavel Maslák, hokejista David Kočí, tenista Jan Kodeš.

Celý článek 16. 9. 2014

Městská část Praha 6 ve spolupráci s Fakultou tělesné výchovy a sportu UK a Univerzitou třetího věku pro aktivní senoiry na 60 let připravuje u příležitosti Mezinárodního dne seniorů dne 7. října 2014 od 13 do 18 hodin už druhý ročník soutěžní sportovně-zábavné akce „Sportujeme v každém věku“.

Celý článek 8. 9. 2014

O titul Pes Prahy 6 bojuje celkem 165 přihlášených psů. Registrace psů byla mimořádně prodloužena do 13. července 2014. Hlasování potrvá do 7. srpna 2014. Vítěz bude znám do 22. srpna 2014.

Slavnostní vyhlášení vítězů proběhne v sobotu 23. srpna 2014 v 11 hodin na Farmářských trzích.

Celý článek 4. 8. 2014

Praha, 1. 8. 2014 - FK Dukla Praha ve spolupráci s partnerským klubem SK Aritma Praha pořádá již potřetí příměstské fotbalové kempy. Letos se obou příměstských kempů účastní na 120 dětí. Kempy podporuje také městská část Praha 6, radní pro sport Ondřej Balatka předal všem účastníkům speciální cenu.

Celý článek 1. 8. 2014

Praha,  22.  7.  2014  – UVNITŘ ZPRÁVY FOTOGRAFIE. Před  oborou Hvězda  si  můžete  nově zacvičit na speciálním sportovním nářadí! Radnice Prahy  6 nechala v předpolí obory Hvězda  u ulice Za oborou x Pozdeňská umístit 8 nových fitness prvků. Za jejich  instalaci a úpravu okolí zaplatila Praha 6 přes 515 tisíc korun. 

Celý článek 22. 7. 2014

Praha, 12. 5. 2014 – Největší discgolfové hřiště v Praze a druhé největší v Česku má Praha 6 na Ladronce! Hráči zde v areálu hřiště musí proházet 9 košů a projít trasu o délce 868 metrů. Hřiště je zdarma přístupné každému a v usedlosti Ladronka je k zapůjčení připraveno 50 disků. V pondělí přišlo discgolf vyzkoušet přes 450 žáků ze škol v Praze 6, odpoledne byly připravené kurzy pro veřejnost pod vedením profesionálních lektorů.

Celý článek 12. 5. 2014

Městská část Praha 6 ve spolupráci s Fakultou tělesné výchovy a sportu UK a Univerzitou třetího věku připravuje u příležitosti Mezinárodního dne seniorů dne 1. října 2013 soutěžní sportovně-zábavnou akci „Sportujeme v každém věku“. Přihlášeno je téměř 200 seniorů závodníků!

Celý článek 29. 9. 2013

Praha, 17. 9. 2013 – V budově radnice Prahy 6 řádilo v úterý dopoledne EL Niňo. Nejsou hlášeny žádné škody, ani výkyvy počasí. Na radnici totiž přišli hráči, trenér a další zástupci klubu SF SKK EL NIŇO Praha, osminásobného mistra České republiky ve stolním tenise. Radnice klubu věnovala šek na 80 tisíc korun, za který nakoupí 10 hracích stolů. Odehrál se také zřejmě vůbec poprvé v historii veřejné správy a stolního tenisu exhibiční zápas přímo na radnici. Podívejte se na videoreportáž!

Celý článek 17. 9. 2013

Praha, 11. 9. 2013 – PODÍVEJTE SE NA VIDEOREPORTÁŽ. Téměř tři roky uzavřený bazén na Základní a mateřské škole Červený vrch v Praze 6 je po dnešku znovu v provozu. Městská část Praha 6 za jeho rekonstrukci zaplatila téměř 2,5 milionu korun. U slavnostního otevření venkovního bazénu nechyběl společně se starostkou Prahy 6 Marií Kousalíkovou a ředitelkou školy Janou Matoušovou také bývalý žák školy, juniorský vicemistr Evropy 2012 a pětibojař roku 2012 v kategorii juniorů Jan Kuf. Společně s ním pokřtil bazén také olympijský vítěz z Londýna a pětibojař roku 2012 David Svoboda.

Celý článek 11. 9. 2013

Oštěpař Vítězslav Veselý a atletka Zuzana Hejnová dokázali vybojovat na moskevském světovém šampionátu zlato! Bronz přiváží kladivář Lukáš Melich. Městská část Praha 6 gratuluje k obrovskému úspěchu sportovců ASC Dukla.

Celý článek 21. 8. 2013

UVNITŘ ČLÁNKU PŘEHLED OTEVŘENÝCH KOSTELŮ. V pátek 24. června je Noc kostelů. Také v Praze 6 se do výjimečné akce zapojilo devět kostelů, kam můžete přijít na mimořádnou návštěvu. Připraveny jsou komentované prohlídky, koncerty, workshopy či divadelní představení. Zpřístupněny budou některé veřejnosti běžně nedostupné části kostelů jako např. varhanní kůry, sakristie, věže, krypty nebo klášterní zahrady.

Celý článek 23. 5. 2013

UVNITŘ ČLÁNKU FOTOGALERIE. Legendární tenista Jan Kodeš, desetibojař Robert Změlík, zlatý pětibojař David Svoboda, legendární diskař Imrich Bugár. Sportovní legendy dnes v osm hodin ráno otevřely nově zrekonstruované hřiště ZŠ a MŠ Červený vrch. Za městskou část Praha 6, která na jeho nový povrch přispěla částkou 1,8 milionu korun, nechyběl radní pro oblast školství Ondřej Balatka.

Celý článek 29. 4. 2013

VSTUP NA AKCI JE ZDARMA! 30. dubna úderem 15:00 hodin vypukne na Ladronce v Praze 6 největší čarodějnický rej v Evropě. Pálení čarodějnic pořádá městská část Praha 6 a loni navštívilo čarodějnický rej rekordních 16 000 návštěvníků! Na programu budou divadelní představení, koncerty Jaroslava Uhlíře s kapelou a skupiny 100°C. Čekají na vás soutěže, sporty a hry, opékání špekáčků, písničky u táboráků a další z více než patnácti zábavných akcí. Letos poprvé je připravený večerní ohňostroj. Prvním 500 návštěvníkům budeme servírovat špekáčky zdarma.

Celý článek 27. 4. 2013

UVNITŘ ČLÁNKU VIDEOZÁZNAM KONFERENCE + FOTOGALERIE. Praha, 19. 2. 2013 – Praha 6 a FK Dukla Praha podepsali historicky první memorandum o vzájemné spolupráci. Městská část Praha 6 je hrdá na to, že memorandem navazuje spolupráci s jedním ze tří hlavních pražských fotbalových klubů. FK Dukla začíná letošní sezónu s posilami v týmu a také s rekordním počtem 8150 míst na tribuně stadionu Juliska.

Celý článek 19. 2. 2013