Rozsvícení břevnovského vánočního stromu

Bělohorské ulici u Kaštanu se v sobotu 30. 11. 2019 v 17:00 hodin rozsvítí vánoční strom. Přijďte se podívat, občerstvit a poslechnout si koledy v podání pěveckého sboru ZŠ Marjánka. Občerstvení se podává už od 16.00 hod.

Hlavní foto

Letos bude opět ozdobena živá jedlička za účasti starosty Městské části Praha 6 Ondřeje Koláře, arciopata břevnovského kláštera Petra Prokopa Siostrzonka a předsedy spolku břevnovských živnostníků Tomáše Hudery.

Pro zúčastněné jsou připraveny k zakoupení grilované klobásy, pečené kaštany, svařák, vánoční punč, grog, čaj, káva. A jako tradičně i staročeské trdlo.

Všechny děti dostanou od spolku malý vánoční dárek. 

Další informace na www.spolekbrevnovskychzivnostniku.cz


Historie vánočního stromu v Břevnově

Začátkem 30 let minulého století byl vánoční strom na Bělohorské před domem "U Sládků". U stromu byla kasička na sbírku pro chudé. Koncem 40 let tato tradice skončila a byla na krátkou dobu obnovena v letech 1990 - 1994 panem Pechou na rohu ulic Bělohorská a 8. listopadu. Potom se pořádaly u Kaštanu na sv. Lucii dětské besídky a také se zde stavěl vánoční smrk s výzdobou. Tato akce se dle dostupných informací konala 6x. Od roku 2006 organizuje slavnostní rozsvícení stromu Spolek břevnovských živnostníků.

 

 

Související články

Dnešní park Lázaro Cárdenase del Río má relativně bohatou historii. Vznikl jako součást zeleného pásu Dejvic a Bubenče, na základě regulační studie z 20. let 20. století. Posléze byla východní část tohoto pásu přejmenována na Náměstí Interbrigády a v 70. letech minulého století se stala jakýmsi „odkladištěm“ jinde neumístěných soch a pomníků. Byly zde umístěny sochy Simona Bolívara a Benita Juáreze. A možná právě jejich existence dala následně podnět HMP přejmenovat v roce 2000 tuto východní část parku na Park Lázaro Cárdenase del Río.

Celý článek15. 3. 2024