Bydlíte v okolí Macharova náměstí a chtěli byste se vyjádřit k budoucnosti místního sportoviště?

Až do 19. července máte možnost vyjádřit svůj názor k budoucnosti sportoviště na Macharově náměstí. Vedení radnice Prahy 6 již dříve definitivně upustilo od záměru realizace padelových kurtů.

Hlavní foto

Samotnému dotazníku předcházelo veřejné projednání, které se uskutečnilo na konci června přímo v areálu sportoviště na Macharově náměstí. Cílem bylo získat podněty od účastníků formou řízené diskuze. Diskutovaly se především tři oblasti spojené se sportovištěm: komunitní využití areálu, multifunkce a zimní provoz - umístění kluziště.

 „Po dohodě o podobě budovy stojíme nyní před debatou o tom, jak má vypadat naše sportoviště. Můj závazek je jasný. Chci, aby bylo každému hlasu dopřáno sluchu. Osobně si přeji, abychom našli řešení využití sportoviště s úctou a respektem k architektům a urbanistům Ořechovky, a současně takové, které bude nadčasové a uspokojí dnešní sportovní potřeby a nebude pouhou kopií,“ říká starosta městské části Praha 6 Jakub Stárek.

Odkaz na dotazník najdete zde -  https://shrt.pha6.cz/3mzcx
Dotazník je možné vyplnit do 19. 7. 2024 a zabere přibližně 10 minut vašeho času. V případě, že víte o někom, kdo by chtěl dotazník vyplnit, ale on-line prostředí je pro něj bariérou, nebo máte nějaký doplňující dotaz, zavolejte prosím na tel: 220 189 171 nebo napište email na adresu: tsrp@praha6.cz.

Výstupy z dotazníku budou zveřejněny po jeho vyhodnocení a budou sloužit jako podklad k rozhodnutí o budoucnosti sportoviště. 

 

Související články

Na území Prahy 6 je v péči městské části 87 dětských hřišť a 24 sportovišť. Co do počtu dětem nabízejí spoustu příležitostí, jak trávit volný čas aktivně, venku, v pohybu. Radnice navíc usiluje o to nabízet prostor a prvky také pro starší děti.

Celý článek 16. 7. 2024