Nejlepší tým světa pro sezónu 2023/24 jsou florbalisté ze Střešovic

Florbalisté Tatranu Střešovice jako první český klub v historii vyhráli Pohár mistrů. Svěřenci trenéra Milana Fridricha porazili švédského šampiona a obhájce triumfu Falun 6:4.

Hlavní foto

Florbalový svátek, kterým bylo pro řady aktivních hráčů i fanoušků pražské finále Poháru mistrů, se proměnil ve fantastický triumf střešovického klubu. Hráči Tatranu jsou tak prvním českým týmem, který ovládl evropskou pohárovou soutěž.

Gólem a dvěma asistencemi k tomu přispěl kapitán Marek Beneš a dvěma brankami další český vicemistr světa Matěj Havlas. „Jsou za tím roky, během nichž toho kluci hodně odmakali, a je to pro nás hodně sladká odměna,“ řekl po zápase trenér Fridrich.

„Střešovickému florbalu fandím, takže jsem zápas sledoval přímo v aréně. Na zisk poháru jsem jako starosta šestky patřičně pyšný. Jsem přesvědčený, že se ve velkých úspěších a titulech mimo jiné odráží podpora mládežnickému sportu, kterou do klubů investujeme. Systematická práce s talentovanými dětmi pak generuje šampiony,“ říká starosta Jakub Stárek.

Tatran Střešovice je jedním z příjemců programu určeného na podporu sportovní identity Prahy 6. Program má podpořit sportovní kluby, které reprezentují Prahu 6 na vrcholové úrovni ve vybraných sportovních odvětvích a šíří tak dobré jméno městské části jak v Česku, tak zahraničí, a zároveň vytvářejí podmínky pro sport dětí a mládeže. „Program Sportovní identita Prahy 6 podporuje děti a mládež, které dosahují nejlepších výsledků ve velkých kolektivních sportech. Je ovšem jasné, že když dospělí sportovci, kteří jsou pro ně přirozeným vzorem, dosáhnou výrazného úspěchu, polije to celý oddíl živou vodou. To všechno povzbuzuje děti a mládež do trénování, ale nade vší pochybnost to i posiluje identitu Prahy 6,“ konstatuje radní pro kulturu, sport a volný čas Jan Lacina.

Reportáž ze zápasu si můžete přečíst ZDE

Související články

Na největší čarodějnickou párty se 30. dubna na Ladronku sletí české hudební hvězdy kapely UDG, Maxim Turbulenc a zpěvák Jakub Ondra. Malí čarodějové se mohou přiučit magii od kouzelníka Kravaty a vyzkouší si své magické schopnosti v zábavných úkolech na Kouzelné stezce. Akce pořádaná městskou částí Praha 6 je pro návštěvníky zdarma.

Celý článek23. 4. 2024