Trhy na Kulaťáku v sobotu zahajují již 13. sezónu

Letošní sezóna Trhů na Kulaťáku začne po krátké zimní přestávce již 26. února. První trhy se krom běžného sortimentu zaměří na zabijačkové speciality, jitrnice, jelita, tlačenky a další dobroty. Nebude chybět prejt se zelňáky, prdelačka nebo halušky s uzeným kolenem.

Hlavní foto

„Připravili jsme sezónu plnou vylepšení, pevně věříme, že již bez covidových omezení. Na každý měsíc zařadíme nějakou specializovanou akci. Některé jsou již tradiční: Velikonoce, či Festival malých pivovarů, Vinobraní,“ vypočítává místostarosta Jan Lacina a dodává: „Letos oslavíme i Den matek a vrátíme se třeba ke Květinovým trhům. Oblíbený a očekávaný Festival ambasád – Food and Culture, největší přehlídka zahraniční gastronomie a kultury pod záštitou ambasád, se letos po dvouleté odmlce bude konat po celý den v sobotu 4. června.“

„Vyhověli jsme se souhlasem Prahy 6 tisícům našich zákazníků a letos zahajujeme již v sobotu 26. února. Čeká nás celkem 43 společných sobot plných dobrého jídla, pití a atmosféry, které potrvají až do Vánoc,“ slibují organizátoři Trhů na Kulaťáku Pavel Šťastný a Miroslav Dušek.

Trhy u Vítězného náměstí se od konce února budou konat pravidelně každou sobotuod 8 do 14 hodin. Na Kulaťáku se chystá také nové uspořádání stánků, postupně budou přibývat noví prodejci a nové koncepty s občerstvením. Prodejní vozy budou umístěny na spodní hraně u parkoviště a počítá se také s větším využitím louky pro piknikování a odpočinek návštěvníků.

 Organizátoři trhů připomínají, že se opět zaměří na ekologické aktivity. Na trzích třídí odpad nebo se snaží omezit produkci zejména plastových odpadů. Zákazníci mohou přispět například tím, že si donesou vlastní obaly, budou nakupovat do svých látkových tašek či síťovek a na nápoje si mohou nosit vlastní kelímek.

 

Související články