Den dětí na Šestce

Mezinárodní den dětí se slaví každoročně 1. června. U této příležitosti i Praha 6 připravuje nejrůznějsí zábavné a sportovní akce.

Hlavní foto

Zvídavé děti zveme na komentovanou procházku po dominantách Dejvic a Bubenče s průvodkyní Hedvikou Čenkovou. Procházet se s námi bude i milý host z Divadla Spejbla a Hurvínka. Začátek procházky je 1. června v 16 hodin na rohu ulic Čs. armády a V. P. Čkalova. https://www.praha6.cz/akce/komentovana-prochazka-pro-deti-_65159.html

Den dětí si je možné užít 1. června i v Kampusu Dejvice. Od 15 hodin se děti mohou vydat z Technické ulice na naučnou stezku do po dejvickém kampusu, vyzkoušet si chemické pokusy připravené ÚOCHB a bude i malování na obličej. Od 15 hod. bude v pobočce městské knihovny v NTK pohádková kostka s překvapením za odměnu a od 17 hod. mohou na Fakultě stavební ČVUT absolvovat exkurzi u modelu olympijského kanálu pro vodní slalom.

3. června se koná velký Den dětí na koupališti Petynka. Akce začíná v 10 a končí v 18 hodin. Děti se mohou vydat na dobrodružnou stezku Mořského vlka plnou úkolů a bavit se u doprovodného programu na podiu – vystoupí kouzelník, připravena je ukázka práce kynologů i ukázka záchrany tonoucího, s tanečním programem vystoupí Studio Emotion. Každý dětský návštěvník obdrží malý dárek a připraveno je i losování o ceny. Vstup na koupaliště je po celý den zdarma.

 

Související články

Na největší čarodějnickou párty se 30. dubna na Ladronku sletí české hudební hvězdy kapely UDG, Maxim Turbulenc a zpěvák Jakub Ondra. Malí čarodějové se mohou přiučit magii od kouzelníka Kravaty a vyzkouší si své magické schopnosti v zábavných úkolech na Kouzelné stezce. Akce pořádaná městskou částí Praha 6 je pro návštěvníky zdarma.

Celý článek23. 4. 2024