Praha 6 opět přidá dětem na tábory, příspěvek navýšila

Praha 6 i v letošním roce spouští projekt Šestka táborová na podporu letních prázdninových aktivit dětí. Příspěvek oproti loňsku navyšuje o 200 korun na jedno dítě. Celkem je připravena rozdělit téměř 3 miliony korun.

Hlavní foto

Rodiče dětí s trvalým bydlištěm na šestce si již nyní mohou žádat o příspěvek 800 korun na pobytový nebo příměstský tábor, soustředění či sportovní, pohybovou, vzdělávací, kulturní, jazykovou, hudební nebo výtvarně či jinak tvořivě zaměřenou prázdninovou aktivitu.

Podmínkou je věk dětí od 3 do 18 let, trvalý pobyt dítěte v Praze 6 a délka trvání prázdninové aktivity alespoň 4 dny. „V souvislosti s všeobecným růstem cen a jeho dopadu na rozpočty domácností jsem rád, že můžeme zvýšit výši příspěvku na 800 Kč na dítě. V rozpočtu Prahy 6 jsme na podporu prázdninových aktivit vyčlenili částku 2,8 mil. korun,“ říká Jan Lacina, radní pro sport, kulturu a volný čas. Zájemci mohou čerpat příspěvek prostřednictvím nové registrace nebo přihlášením do stávajícího profilu na webu www.aktivnimesto.cz, kde naleznou také podrobnější informace.

Letošní novinkou je omezení platnosti příspěvku. Načerpané příspěvky bude nutné využít do 60 dní od jejich schválení a připsání na uživatelský účet. Po této lhůtě příspěvek expiruje a uvolněné prostředky budou nabídnuty dalším zájemcům v pořadí. „Reagujeme tak na případy, kdy rodiče na začátku projektu načerpají finanční prostředky, které ale ve finále neutratí a propadnou. Z předchozích ročníků máme ověřeno, že dvouměsíční lhůta je dostatečná pro to, aby rodiče mohli svůj příspěvek pohodlně využít,“ vysvětluje radní. O blížícím se termínu expirace budou uživatelé informováni e-mailovým připomenutím.

Související články