4. ročník Festivalu malých pivovarů na Kulaťáku

V sobotu 10. září bude probíhat v prostoru Trhů na Kulaťáku v Praze 6 na Vítězném náměstí Festival malých pivovarů. Jedná se již o čtvrtý ročník jednodenní akce, které se letos zúčastní 28 malých pivovarů z celé ČR. Program je připraven od 11 do 20 hodin a vstup je zdarma.

Hlavní foto

Nabídka pivovarů bude opravdu široká – pivní speciály, ležáky, pšeničná piva, APA, IPA, Porter, svrchně i spodně kvašená piva. Letošní novinkou budou jablečné cidery. Jmenovitě letos poprvé přivítáme například Měšťanský pivovar v Poličce, Pivovar Matuška, či Pivovar Albrecht z Frýdlantu. 

„Oslovili jsme desítky malých producentů piva s nabídkou prezentace na této akci,“ říkají organizátoři Trhů na Kulaťáku Miroslav Dušek a Pavel Šťastný. „Zajímavostí bude také tradiční účast partnerského města Bayreuth, jehož zástupci budou na svém stánku točit pšeničné pivo a k němu opékat bavorské bílé klobásy,“ dodává za městskou část Praha 6, která je spolupořadatelem akce, místostarosta Jan Lacina.  

Prodejci i farmáři pro návštěvníky připraví také typické „pivní“ občerstvení: grilované klobásy na grilu, zvěřinu, gulášek, arménský šašlik, makrelu na grilu, belgické hranolky, hot-dogy, ale také třeba veganské speciality a sladké makronky.

Akce pokračuje ve filozofii neplastování. „Pivo vám pivovary načepují buďto do skla, nebo do vratných kelímků, či ekologicky zpracovaného plastu. Farmářské trhy na Kulaťáku od samého počátku třídí odpad a předcházejí jeho vzniku,“ doplňuje za pořadatele Andrea Vodňanská. Festival bude mít také bohatý doprovodný program, během dne zahrají kapely Bílá nemoc, Mark Stainer and his problems + Pavel Cingl, Adventures, Cyrille Oswald trio, Meteleska, Readymade Blacksliders.

Standardní nabídka trhů zůstane zachována jako každou sobotu od 8 do 14 hodin.

Seznam pivovarů:

Břevnovský pivovar, Cider Tátův sad, Minipivovar Ujkovice, Pivovar Albrecht, Pivovar Bašta, Pivovar Bayreuth, Pivovar Bubeneč, Pivovar Cvikov, Pivovar Červený vlk, Pivovar Falkenštejn, Pivovar Herold, Pivovar Chříč, Pivovar Kytín, Pivovar Lajka, Pivovar Matuška, Pivovar Mazák, Pivovar Moucha, Pivovar Strahov, Pivovar Švihov, Pivovar Trautenberk, Pivovar Trilobit, Pivovar v Poličce, Pivovar Vik, Pivovar Záhora, Poděbradský pivovar, Purkmistr - Pivovarský dvůr Plzeň, Říčanský pivovar, Vinohradský pivovar, Pivovar Lončák, Pivovar Panaczech, Pivovar MadCat

 

Související články