Startuje další ročník programu Aktivní město Praha 6

I v letošním školním roce podpoří městská část pravidelné volnočasové a sportovní aktivity dětí. Od dnešního dne se mohou rodiče registrovat na portálu Aktivní město. V letošním roce na podporu těchto aktivit vyčlenila radnice částku 4 miliony korun.

Hlavní foto

Na webu www.aktivnimesto.cz se mohou rodiče a zákonní zástupci od dnešního dne registrovat a získat tak možnost na příspěvek ve výši 800 Kč.

Ten je určen pro rodiče dětí, které nedovršily 18 let a mají trvalé bydliště na území Prahy 6. Příspěvek je možné využít na pravidelnou celoroční sportovní a volnočasovou činnost.

„Velice dobře si uvědomujeme, jak je současná doba ekonomicky náročná také pro rodiny s dětmi, které navštěvují pravidelně kroužky. Jelikož nám jde o podporu těchto mimoškolních aktivit, rozhodli jsme se podpořit rodiče těchto dětí částkou 800 korun. Vím, že to není závratná suma, ale i tak může pomoci k tomu, aby děti mohly ve svých oblíbených kroužcích pokračovat i v letošním školním roce,“ říká radní městské části Praha 6 pro sport, kulturu a volný čas a bezpečnost Jan Lacina.

Veškeré informace, včetně návodu, jak při registraci postupovat, najdou rodiče na webu www.aktivnimesto.cz

 

Související články

Na největší čarodějnickou párty se 30. dubna na Ladronku sletí české hudební hvězdy kapely UDG, Maxim Turbulenc a zpěvák Jakub Ondra. Malí čarodějové se mohou přiučit magii od kouzelníka Kravaty a vyzkouší si své magické schopnosti v zábavných úkolech na Kouzelné stezce. Akce pořádaná městskou částí Praha 6 je pro návštěvníky zdarma.

Celý článek23. 4. 2024