Sportovní soutěž O Pohár Věry Čáslavské obhájila stejnojmenná škola

Vítězem 6. ročníku Poháru Věry Čáslavské, celoročního seriálu sportovních soutěží a turnajů pro děti ze škol a víceletých gymnázií z Prahy 6, jsou sportovně nadaní školáci ze Základní školy Věry Čáslavské. Do letošního ročníku se zapojilo 4715 soutěžících dětí z 21 škol.

Hlavní foto 1. místo ZŠ Věry Čáslavské

Soutěž pojmenovanou po legendě českého sportu Věře Čáslavské tak symbolicky vyhrála škola, která nese jméno naší nejúspěšnější olympioničky a čestné občanky Prahy 6 a v rámci školního programu nabízí třídy s rozšířenou výukou tělesné výchovy a s atletickým zaměřením. Základní školu Pod Marjánkou stejně jako v předchozím ročníku skončila druhá. O třetí místo se podělili školáci ze ZŠ Červený vrch a ZŠ Emy Destinnové. Gratulace, poháry a dárky, mezi něž patřilo hlavně sportovní náčiní, si převzali během slavnostního vyhlášení na radnici Prahy 6 od radního pro sport, kulturu a volný čas Jana Laciny.

Mladí sportovci se utkávali v závodech a turnajích v různých sportovních odvětvích a disciplínách, jako například mini fotbal, přespolní běhy, stolní tenis, házená, miniházená, přehazovaná, futsal, basketbal, atletické víceboje, florbal, plavání, šachy, softball, přetah lanem, šplh apod.

Pohár Věry Čáslavské s podporou městské části pořádá Dům dětí a mládeže Praha 6. Na skvělé organizaci se velkou měrou podílejí jednotlivé školy, učitelé tělocviku a další kolegové, bez jejichž zapojení by se soutěže v takové rozsahu nemohly konat.

Pohár Věry Čáslavské 2024

1.     ZŠ V. Čáslavské

2.     ZŠ Pod Marjánkou

3.–4. ZŠ Červený vrch a Emy Destinnové

4.     ZŠ Bílá

5.     ZŠ Dědina

Související články