Pražská 50 kromě cyklistického závodu nabídne program pro celou rodinu

V sobotu 21. září se rozjede 26. ročník tradičního cyklistického závodu Pražská padesátka. Kromě kvalitní sportovní části akce nabízí bohatý doprovodný program pro děti i dospělé. Na start se opět postaví starosta Jakub Stárek jako reprezentant Prahy 6, která je partnerem závodu.

Hlavní foto

„Kvůli Pražské padesátce jsem si před lety pořídil kolo a od té doby ji jezdím pravidelně a těším se na ni. Vloni už se na start dětského závodu postavily i moje děti a letos si tuhle novou rodinnou tradici zopakujeme,“ říká starosta Stárek a dodává: „Navíc je to pro mě osobně příležitost si v posledních letech zavzpomínat na Jana Hrubeše, spoluzakladatele závodu a čestného občana Prahy 6, na jehož počest byl závod pojmenován.“

Závod začíná a končí v Kampusu Dejvice, projíždí krásným prostředím Divoké Šárky, Horoměřic, Zákolan a především, vede kolem fotogenické zříceniny hradu Okoř. Na 50 km dlouhé trase čeká závodníky na horských, trekkingových či gravel kolech převýšení 735 m. Závod je určen pro širokou veřejnost, na trati se však utkají i bývalé a současné osobnosti cyklistiky, jako je Tereza Vlk Huříková či David Bártek. Závodníci mohou startovat v kategorii jednotlivců nebo týmů, po loňské premiéře nabývá na oblibě i kategorie gravel.

„Z Pražské 50 se stala taková moje srdcovka. Věřím, že se mi v budoucnu podaří do programu zapojit i mé děti a budou moci na tento závod vzpomínat tak, jako já a můj taťka, který ho se mnou kdysi v mém rozpuku také absolvoval,“ těší se bývalá mistryně Evropy a bronzová mistryně světa Tereza Vlk Huříková.
Pro děti je připraven Pražský dětský sprint. Děti od 3 do 11 let si mohou vyzkoušet nezapomenutelnou závodní atmosféru v rámci své věkové kategorie na trati přímo v Kampusu Dejvice. Jako novinku pro nejmenší pořadatelé připravili v rámci doprovodného programu smyslohraní od Mámy v rejži.

Bohatý doprovodný program v samém dějišti závodu čeká na každého. Chybět nebude oblíbená tombola, BMX flatland exhibice Míry Zeidlera, dětské florbalové hřiště, cvičení pro děti se Sportcentrem Evropská a mnoho partnerských stánků, které nabídnou vše od občerstvení až po cyklistické vybavení za akční ceny. Závodníci budou moci navíc využít servis a myčku kol zdarma. Na trase je pak čeká podpora od diváků ve vytvořených fanpointech (U Drahušky, Horoměřice, Šárka) a bubenická show v podání Tam Tam Batucada ve finálním stoupání v Šárce.

Až do čtvrtka 19. 9. do 12:00 je možné se online zaregistrovat na závod na www.prazska50.cz, kde naleznete také veškeré informace k závodu. Přihlásit se na poslední chvíli je možné ještě i na místě v pátek odpoledne nebo v sobotu ráno před startem.

Fotogalerie

Související články

Na území Prahy 6 je v péči městské části 87 dětských hřišť a 24 sportovišť. Co do počtu dětem nabízejí spoustu příležitostí, jak trávit volný čas aktivně, venku, v pohybu. Radnice navíc usiluje o to nabízet prostor a prvky také pro starší děti.

Celý článek 16. 7. 2024