15. sezóna Trhů na Kulaťáku začíná v sobotu 2. března

Dejvické trhy na Kulaťáku v roce 2010 odstartovaly boom novodobých tržišť po českých městech. Letos oslaví 15. sezonu. Organizátoři se zaměří zejména na sezónní akce, rozšíření cateringu i oddychové zóny. Návštěvníci budou mít možnost nakupovat každou sobotu od 8 do 14 hodin.

Hlavní foto

„Tradiční sobotní Trhy na Kulaťáku patří dlouhodobě mezi největší a nejoblíbenější v Praze. Navštěvuje je pravidelně každou sobotu několik tisíc lidí nejen z Prahy 6, ale z celé Prahy a jejího blízkého okolí,“ připomíná radní Jan Lacina, který má v městské části trhy na starosti. Prodejci se na Kulaťák prý sjíždějí doslova z celé republiky.

„K patnáctému výročí zahájení prvních velkých farmářských trhů v Praze připravujeme modernizovaný koncept s důrazem na představení českých regionálních potravin a jejich dodavatelů, ekologii a vzdělávání zejména dětí,“ říká za organizátory trhů Miroslav Dušek. Pražské děti mají mimořádnou příležitost se v rámci programu Malý farmář seznámit nejen s venkovskými tradicemi, ale i samy něco vypěstovat, zúčastnit se různých kvízů a obecně se dozvědět, co všechno předchází tomu, než se potraviny dostanou na jejich stůl. V průběhu března budou na stáncích již první bylinky, medvědí česnek, ale také jarní květiny – narcisy, tulipány a hyacinty do vázy i v květináčích, ale také rozsáhlý různorodý velikonoční sortiment, včetně rukodělných výrobků. Děti si budou moci na trhu uplést pomlázky.

„Naši zákazníci se mohou seznámit se svými prodejci i prostřednictvím krátkých videí na sociálních sítích, ze kterých je patrné, jak se potraviny vyrábí a jaká je jejich cesta na stánek na trhu,“ dodává Dušek. Sortiment trhů je pečlivě vybírán a doplňován, o trhy se stará početný tým lidí, který oslovuje nové prodejce, sestavuje sortiment trhů, sleduje nové trendy, koncipuje doprovodný program a tematické akce. Letos se budou prodejci více střídat, šanci tak dostanou i nováčci a vznikající podniky, také z Prahy 6. Známí a oblíbení prodejci ale na trhu zůstanou. Organizátoři se zaměří zejména na rozšíření cateringu a oddychové zóny, budou připravovat sezonní akce a umožní také návštěvníkům ochutnávky kuchyní z celého světa. Na každém trhu bude živá muzika, která dodá tu pravou atmosféru.

„V sobotu 8. června od 8 do 20 hodin proběhne již sedmý ročník unikátního Festivalu ambasád FOOD AND CULTURE, kterého se pravidelně účastní zástupci zemí z celého světa,“ doplňuje radní Lacina. Cílem organizátorů je rozšířit spolupráci s desítkami velvyslanectví, z nichž řada sídlí právě v Praze 6. Na konci léta se opět uskuteční další ročník Festivalu malých pivovarů.

Více ZDE

Související články

Na největší čarodějnickou párty se 30. dubna na Ladronku sletí české hudební hvězdy kapely UDG, Maxim Turbulenc a zpěvák Jakub Ondra. Malí čarodějové se mohou přiučit magii od kouzelníka Kravaty a vyzkouší si své magické schopnosti v zábavných úkolech na Kouzelné stezce. Akce pořádaná městskou částí Praha 6 je pro návštěvníky zdarma.

Celý článek23. 4. 2024