V centrech sociální péče Prahy 6 se očkovalo třetí dávkou vakcíny proti nemoci covid-19. Očkování se dnes dobrovolně zúčastnilo 55 seniorů z městské části. Přeočkovat se v předešlých dnech nechali rovněž obyvatelé domů s pečovatelskou službou, pacienti v léčebně dlouhodobě nemocných a také zaměstnanci těchto zařízení. Vakcinaci zajistila městská část Praha 6 ve spolupráci s Ústřední vojenskou nemocnicí.

Celý článek23. 11. 2021

Základní školy v Praze 6 ve spolupráci s městskou částí plánují, že 1. listopadu znovu otestují své žáky na Covid-19. Ve čtrnácti školách by se žáci měli testovat prostřednictvím PCR testů metodou tzv. poolování, jedna škola využije antigenní testy. Testování bude dobrovolné a školám jej zaplatí městská část. Z rozpočtové rezervy na tuto akci uvolní podle skutečných nákladů více než 1,5 milionu korun.

Celý článek21. 10. 2021

Váháte, jestli se nechat očkovat proti Covid-19? Nemáte-li k očkování dostatek informací, nebo se naopak v jejich záplavě těžko orientujete, využijte možnosti zeptat se těch nejpovolanějších. Ve středu 22. září se od 17 hodin na toto téma uskuteční v dejvické pobočce Městské knihovny v Praze debata s lékaři.

Celý článek15. 9. 2021

Radní Prahy 6 pro školství Marie Kubíková otevřeným dopisem žádá vládu, aby pro plošné testování žáků na covid-19 přehodnotila plánované užití antigenních testů výtěrem z nosu. Opírá se přitom o závěry pilotního testování ve školách v Praze 6, podle nichž rodiče žáků před výtěrem z nosu preferují méně invazivní PCR testy ze vzorku získaného kloktáním. Radní též žádá, aby vláda umožnila pořádání adaptačních pobytů testovaných dětí, jež by napomohly opětovnému stmelení školních kolektivů.

Celý článek18. 3. 2021

Dětská hřiště, která provozuje městská část Praha 6, jsou až do odvolání uzavřena. Důvodem tohoto omezení, jež vzešlo z rozhodnutí Hygienické stanice hlavního města Prahy, je stávající nepříznivá epidemická situace. 

Celý článek4. 3. 2021

Současná situace je náročná po všech stránkách, pro všechny. Děti jsou naše budoucnost a jejich psychický stav je nesmírně ddůležitý, obzvláště v této době, kdy jsou zavřené školy a volnočasové aktivity. Víme vůbec, jak se dnes cítí? Jestli nepotřebují pomoct? Promluvit si s někým nezávislým o tom, co cítí? V Praze 6 jsme společně  s psychology z Břevnova pro vás zřídili dvě telefonní linky, na které se můžete obrátit nejen vy, ale i vaše dítě.

Kontakty na další linky psychologické pomoci a linky důvěry najdete >>ZDE<<

 

Celý článek1. 3. 2021

Městská část Praha 6 zajistila společně s Ústřední vojenskou nemocnicí projekt pilotní vakcinace proti koronaviru v centrech sociální péče na Praze 6. Dobrovolně se tak nechala očkovat většina klientů domova pro seniory, domovů s pečovatelskou službou a léčebny dlouhodobě nemocných v městské části a také terénních pracovníků Pečovatelské služby Praha 6.

Celý článek13. 1. 2021

Počet míst pro odběr vzorků při podezření na nákazu COVID-19 v Praze se rozšiřuje o odběrová místa v Praze 6. Na Vítězném náměstí u křižovatky ulic Šolínova a Technická bude od neděle 18. 10. v provozu odběrové místo pro příchozí. Druhé odběrové místo, které bude v režimu drive-in, bude otevřeno ve středu 21. 10. v areálu parkoviště u vodní nádrže Džbán v ulici Nad Lávkou. Obě nová místa budou fungovat na základě rezervačního systému. Termín odběru je možné si rezervovat již nyní.

Celý článek15. 10. 2020

Živnostenské úřady budou přijímat žádosti o ošetřovné (včetně příloh) OD 1. 4. 2020 a zasílat je Ministerstvu průmyslu a obchodu ČR, které je poskytovatelem a bude o poskytnutí podpory rozhodovat. Dříve než ve středu tedy nemá smysl na živnostenský odbor radnice chodit. Příjemcem podpory mohou být nejen podnikatelé v režimu živností, ale i další OSVČ.

Celý článek27. 3. 2020

Současná situace je náročná po všech stránkách, pro všechny. Společně s psychology z Břevnova jsme pro vás zřídili dvě telefonní linky, kde vám rádi poradí, jak se z toho všeho nezbláznit. Držte se!

Kontakty na další linky psychologické pomoci a linky důvěry najdete >>ZDE<<

 

Celý článek19. 3. 2020

Ústřední vojenská nemocnice má připravena dvě odběrová místa, z bezpečnostních důvodů je Odběrové místo „prvního kontaktu“ situováno ve stanu v areálu nemocnice, aby bylo separované od běžných pracovišť a minimalizoval se tak případný přenos nákazy. V hale jsou všichni pracovníci vybaveni příslušnými ochrannými prostředky.

Druhé odběrové místo je na Klinice infekčních nemocí 1. LF UK a ÚVN, která zároveň zajišťuje další péči o infekční pacienty.

Celý článek13. 3. 2020

V rámci preventivních opatření provozu škol a školských zařízení doporučujeme zejména s ohledem na návrat zaměstnanců, žáků a dětí z jarních prázdnin strávených v rizikových oblastech v zahraničí, v případě projevů symptomů (teplota nad 38 stupňů C, kašel nebo potíže s dýcháním), respektovat doporučení Ministerstva zdravotnictví (zůstat doma, telefonicky kontaktovat ošetřujícího lékaře – podat informace o svém zdravotním stavu a pobytu v rizikové oblasti). Další doporučení v článku.

Celý článek28. 2. 2020