Odběrové místo ÚVN: Důležité informace k odběrům

Odběrové místo ÚVN pro pacienty s podezřením na onemocnění COVID- 19 se nachází před areálem Ústřední vojenské nemocnice ve Stamicově ulici. Provozní doba pondělí–pátek 8–18 hod., sobota a neděle 8–15 hod.

Hlavní foto

  • Odběry na vlastní žádost (osob bez příznaků a bez rizika kontaktu s nakaženým) jsou možné, ovšem důrazně upozorňujeme, že se tyto osoby vystavují riziku možné nákazy. Přednostně jsou odebíráni pacienti, které k odběru doporučil lékař. Za odběr na vlastní žádost je účtováno 2 900 Kč, které lze uhradit pouze bezkontaktně (kartou).
  • K odběru by se měli lidé ideálně dostavit vozem, ihned po odběru opět odjet do domácí izolace, kde vyčkají na výsledky testů.
  • Každému vyšetřenému jsou výsledky sděleny telefonicky, aktuálně do 4 dnů od odběru. Pokud jste nebyli o výsledcích vyrozuměni ani po uplynutí 4 dnů od odběru, můžete se informovat mezi 9. – 14. hod. na tel.  973 202 872.
  • V odběrovém místě jsou ověřovány elektronické žádanky pro COVID-19, které vystavil lékař (na centrální úložiště).

ÚVN je odkázána na zpracování odebraných vzorků v externích laboratořích. Intenzivně pracujeme na zajištění vyšetření odebraných vzorků tak, abychom měli výsledky k dispozici co nejdříve.

Vyzýváme všechny k ohleduplnosti, respektování pokynů personálu a především k dodržování bezpečnosti (rozestup ve frontě na odběr, zakrytí nosu a úst, správná hygiena).

Související články

Praha 6 bude v roce 2024 podle rozpočtu schváleného zastupiteli hospodařit s příjmy ve výši 1,076 miliardy korun, na investice zapojí prostředky vytvořené v minulých letech ve výši 500 milionů korun. Celkové výdaje jsou plánované ve výši 1,577 miliardy korun. Na investice půjde 646 milionů.  

Celý článek 2. 1. 2024

Registrace podnikatelů na odboru živnostenském bude v pondělí 31. ledna fungovat v omezeném režimu. Osobní vyřízení úředních záležitostí tak zde může trvat déle, než je běžné. Od 3. února je pracovistě znovu v plném provozu.

Celý článek 30. 1. 2022