Sňatečné obřady od 19. října jen v počtu 10 osob

Dle mimořádného opatření ministerstva zdravotnictví a doporučení hygieniků dochází od 19. října 2020 k omezení počtu účastníků sňatečných obřadů a přijímání prohlášení o uzavření registrovaného partnerství na 10 osob.

Hlavní foto

Osoby účastnící se sňatečného obřadu nejsou povinny nosit ochranný prostředek dýchacích cest (nos, ústa), který brání šíření kapének (dále jen „rouška“). Skutečnost, že nošení roušek při obřadech není povinné, neznamená zákaz roušky při těchto příležitostech nosit. V případě, kdy se osoby účastnící sňatečného obřadu pohybují po vnitřních prostorách veřejných budov mimo přímou účast na samotném obřadu, mají povinnost roušky nosit.

Úřad zajišťuje další potřebná hygienická opatření v souvislosti s konáním sňatečného obřadu jako je časté a důkladné větrání vnitřních prostor, kde se obřady konají, průběžnou dezinfekci prostor, k dispozici pro účastníky obřadu jsou dezinfekční prostředky pro dezinfekci rukou a dostatečné množství psacích potřeb tak, aby každá z osob, která se v průběhu obřadu podepisuje, měla vlastní pero. Podání ruky ke gratulaci je možné pouze po vzájemné dohodě všech dotčených osob. V případě podání rukou je následně nutno je dezinfikovat.

Související články