Seminář pro zaměstnance školních jídelen na šestce

Na sklonku prázdnin zorganizovala Praha 6 setkání zaměstnanců všech šestkových školních jídelen. Pozvání přijali kuchaři i kuchařky, hospodářky a ředitelé i ředitelky škol.

Hlavní foto

Hlavním tématem bylo školení Hygienického minima pod vedením Anny Fuleové, ředitelky Odboru hygieny dětí a mladistvých. S novinkami ohledně připravovaných změn spotřebního koše účastníky semináře seznámila Alexandra Košťálová ze Státního zdravotního ústavu. „Letošní školní rok se v jídelnách budeme věnovat projektu Vaříme udržitelně ve školních jídelnách na Praze 6, který je spolufinancován Magistrátem hlavního města Prahy,“ doplnila k účelu setkání místostarostka pro školství Mariana Čapková a dodává:  „Jsem moc hrdá na kolegy ze školních jídelen, protože zdravá škola a školka začíná právě u nich, nejen co do kvality jídla, ale i co do nálady celé školy. Moc jim za jejich práci a elánu pro naše školy a školky děkuji.“

Fotogalerie

Související články

3. ročník soutěže o Zlatou vařečku Prahy 6 přilákal k porovnávání dovedností kuchařky a kuchaře z dvaceti převážně mateřských, ale i základních škol Prahy 6. Sešli se v základní škole Dědina, aby své výrobky nechali posoudit odbornou porotou i malými strávníky z kroužku vaření.

Celý článek 29. 11. 2024

Výročí 35 let od Sametové revoluce si připomenuli žáci břevnovských základních škol Marjánka a Pod Marjánkou společným průvodem a happeningem na školním hřišti. Na chvíli se tak vžili do rolí demonstrantů protestujících proti komunismu. Součástí akce je výstava žáků na téma demokracie a svoboda na plotech škol.

Celý článek 18. 11. 2024