Proces modernizace tramvajové zastávky na Nádraží Veleslavín pokračuje

Zastávka ve směru na Dědinu se dočká proskleného zastřešení pro dvě soupravy tramvají, včetně zastřešení vstupu do metra. Současně s touto stavební úpravou proběhne i změna povrchu.

Hlavní foto

Dále bude zastávka nově vybavena digitálním tablem zobrazující čas nejbližšího spoje. Přestože taková úprava bude projekčně náročnější s nutností založení investiční akce a zajištění povolovacího řízení, pro cestující poskytne mnohem větší komfort při přestupu v jakémkoliv počasí. Finální realizaci ze strany hlavního města lze očekávat pravděpodobně v letech 2025 a 2026. Dopravní podnik nyní vypsal výzvu k podání nabídky na projektanta stavby.

Na nové podobě zastávky se již dříve shodli zástupci ROPID, MHMP, DPP a MČ Praha 6.

Související články

Od poloviny do konce června měli občané možnost zapojit se do online ankety týkající se uvažovaných změn v dopravním režimu v části ulice Nad Hradním vodojemem mezi křížením s ulicemi Na Petřinách a Pod Bateriemi. 

Celý článek 21. 8. 2024

Rádi byste se pohybovali nejen po Praze 6 bezpečně na kole, ale nejste si zcela jistí? Městská část Praha 6 ve spolupráci se spolkem AutoMat pro vás připravila akci s názvem Nebojíme se cyklopruhů.

Celý článek 12. 8. 2024