Začátek školního roku na Šestce

Po aktuální on-line poradě ředitelů našich základních škol zavádí většina škol roušky ve společných prostorách.

Hlavní foto

„Doporučuji rodičům sledovat informace škol na jejich webových stránkách. Rozhodnutí je zcela v kompetenci ředitelů, ti tak mohou operativně reagovat na složení pedagogického sboru, na vnitřní uspořádání budov a naplněnost škol,“ uvedla radní pro školství Marie Kubíková.

Školy v Praze 6 mají dostatečnou zásobu desinfekčních a ochranných prostředků. Pokud některé děti roušku zapomenou, škola jim ji poskytne. Ve školkách prosíme rodiče, aby použili roušky ve společných prostorách školek. Rozhodnutí je rovněž na individuálním posouzení ředitelek. Každá školka je jiná, složení pedagogických sborů rovněž.

„Přeji všem dětem, rodičům i učitelům úspěšný a klidný začátek školního roku. Věřím, že udržíme naše školy bezpečné a výuka bude probíhat bez omezení! Na děti se moc těšíme,“ dodala radní.

Související články

U příležitosti Dne učitelů Praha 6 pravidelně oceňuje své nejlepší učitele ze svých základních i mateřských škol. Titul Vynikající učitel na návrh svých ředitelů přebírají pedagogové, kteří do své náročné práce přinášejí něco navíc, ať už jsou to atraktivní metody práce, inovace, spolupráce s dalšími institucemi, integrace znevýhodněných žáků nebo vytvářejí inspirativní prostředí pro žáky i kolegy.  

Celý článek28. 3. 2024

V souvislosti s nárůstem počtu případů černého kašle v Praze a celé ČR oslovuje městská část Praha 6 postupně jednotlivé školy a napomáhá koordinaci opatření, která zavádí a doporučuje hygienická stanice. Ta ostatně již v minulých dnech začala jednotlivé školy kontaktovat s informacemi a doporučením, jak v tomto případě postupovat.

Celý článek14. 3. 2024