V Praze 6 do lavic zasedlo 1025 prvňáčků

Dnes usedly děti v Praze 6 do školních lavic ve čtrnácti základních školách.
Hlavní foto

Prázdninová rekonstrukce poslední neopravené základní školy Prahy 6 – ZŠ Interbrigády - zpozdí zahájení školního roku o pouhý týden. Žáci do školy nastoupí 7. září. Školy v Praze 6 přivítaly letos celkem 1025 prvňáčků.

Přechody přes frekventované vozovky v blízkosti škol v Praze 6 budou opět po celý první týden střeženy. O bezpečnost dětí budou dbát jak příslušníci městské, tak státní policie. Jde o pokračování úspěšné akce z minulých let prvního školního dne s názvem „Bezpečná ulice“.

Své pracovní povinnosti na začátek školního roku měli ale i představitelé samosprávy. Nejen dětem, ale hlavně jejich rodičům je třeba připomenout, že radnice je tu pro ně a na řadu problémů, které je mohou potkat na různých úrovních (výchovná, pedagogická, sociální, bytová aj.) mohou dostat nejen radu, ale často i přímou pomoc.

Proto 1. září navštívil starosta Tomáš Chalupa a další představitelé radnice postupně všechny školy na svém území (vyjma ZŠ Interbrigády vzhledem k rekonstrukci a ZŠ Pod Marjánkou, která nemá 1. třídy).

Související články

U příležitosti Dne učitelů Praha 6 pravidelně oceňuje své nejlepší učitele ze svých základních i mateřských škol. Titul Vynikající učitel na návrh svých ředitelů přebírají pedagogové, kteří do své náročné práce přinášejí něco navíc, ať už jsou to atraktivní metody práce, inovace, spolupráce s dalšími institucemi, integrace znevýhodněných žáků nebo vytvářejí inspirativní prostředí pro žáky i kolegy.  

Celý článek28. 3. 2024