Otevřený svět 2024

V rámci společného programu MČ Praha 6 a Letiště Praha s názvem Otevřený svět, poputuje v letošním roce na podporu školství v Praze 6 téměř osm milionů korun. 

Hlavní foto ilustrační obrázek vytvořený pomocí AI

V rozpočtu městské části Praha 6 je na tento program schválena částka 4 700 000 Kč. Tradičním partnerem tohoto dotačního programu je Letiště Praha, které, stejně jako loni přispívá i letos částkou 3 miliony korun. Program OTEVŘENÝ SVĚT 2024 tematicky navazuje na předchozí dotační programy na podporu školství v MČ Praha 6. 

„Oblast školství a výuka cizích jazyků je pro nás na Praze 6 dlouhodobou prioritou a jsem ráda, že i díky podpoře Letiště Praha, můžeme nabídnout finanční prostředky na tyto aktivity. Výuka cizích jazyků je na Praze 6 o mnoho kroků napřed, a my i díky tomuto programu, můžeme podporovat zapojení rodilých mluvčí, podporovat hodin jazyka navíc a zahraniční výjezdy, které jsou mezi žáky velice oblíbené,“ říká místostarostka městské části Praha 6 Mariana Čapková.

Dotační program je zaměřen na podporu základních a mateřských škol se sídlem na Praze 6, jejichž zřizovatelem je městská část Praha 6, konkrétně na oblasti rozvoje podpory výuky cizích jazyků, zahraničních studijních pobytů, výuku cizích jazyků rodilými mluvčími, a mezinárodní spolupráci.

„Věřím, že díky zapojení Letiště Praha se podaří umožnit více dětem, zejména ze sociálně slabších rodin, vyjet do zahraničí. Osobně jsem přesvědčen, že jazykové vzdělávání připravuje děti na úspěšný život v globalizovaném světě. Zlepšuje nejen jazykové dovednosti, ale také rozšiřuje jejich obzory, porozumění různým kulturám a podporuje toleranci. Velmi mě těší, že naše firma finančně podporuje tuto důležitou iniciativu MČ Praha 6,“ říká Jiří Pos, předseda představenstva Letiště Praha.

Související články