Odvolání ředitele ZŠ a MŠ Bílá

Rada městské části Praha 6 na svém zasedání 5. ledna 2021 rozhodla o odvolání ředitele ZŠ a MŠ Bílá.

Hlavní foto

K odvolání ředitele školy došlo z důvodu „závažného porušení a neplnění právních povinností, vyplývajících z jeho činností, úkolů a pravomocí na vedoucím pracovním místě ředitele“, které bylo zjištěno zejména kontrolou hospodaření školy. O odvolání ředitele školy byl dnes informován pedagogický sbor a také rodiče žákyň a žáků školy.

Pro městskou část jako zřizovatele školy je naprosto stěžejní, aby i za této situace škola fungovala bezproblémově a nadále zde byla zajištěna vysoká kvalita výchovně vzdělávacího procesu.

Vedení školy se nyní přechodně ujal dosavadní zástupce ředitele. Na ředitelskou pozici bude v nejbližší době standardní cestou vypsáno konkurzní řízení.


Související články

U příležitosti Dne učitelů Praha 6 pravidelně oceňuje své nejlepší učitele ze svých základních i mateřských škol. Titul Vynikající učitel na návrh svých ředitelů přebírají pedagogové, kteří do své náročné práce přinášejí něco navíc, ať už jsou to atraktivní metody práce, inovace, spolupráce s dalšími institucemi, integrace znevýhodněných žáků nebo vytvářejí inspirativní prostředí pro žáky i kolegy.  

Celý článek28. 3. 2024

V souvislosti s nárůstem počtu případů černého kašle v Praze a celé ČR oslovuje městská část Praha 6 postupně jednotlivé školy a napomáhá koordinaci opatření, která zavádí a doporučuje hygienická stanice. Ta ostatně již v minulých dnech začala jednotlivé školy kontaktovat s informacemi a doporučením, jak v tomto případě postupovat.

Celý článek14. 3. 2024