Děti z libocké školky se přestěhovaly do moderní přístavby

Moderní, vzdušná, prosvětlená – taková je přístavba mateřské školy Libocká, která se otevřela dětem první školní den 2. září. Slavnostní okamžik vyšperkovala přítomnost oblíbených loutek z divadla S+H Spejbla a Hurvínka.

Hlavní foto

„Vzorem byly severské školky z přírodních materiálů, nenápadnějších barev, skla a co je tedy skutečná specialita, tak je to točité schodiště uprostřed školky, to se málokdy vidí,“ popisuje místostarostka Prahy 6 pro školství Mariana Čapková.

Díky dokončené přístavbě mohla být zahájena celková rekonstrukce stávající školky. Zrekonstruovaná budova by měla být k dispozici v září 2025. Po dokončení všech prací se kapacita MŠ Libocká zvýší na 110 míst. „Jde o velmi oblíbenou školku s vyhlášeným vzdělávacím programem a s velmi vstřícným přístupem k dětem se speciálními potřebami. O to více mě těší připravované bezbariérové řešení," dodává Čapková. Přístavba bude s vilou propojena spojovací chodbou s výtahem, což zajistí bezbariérovost obou objektů.

Městská část v posledních letech intenzivně investuje do navyšování kapacit ve školách a školkách, přesto je už nyní o šestkové děti dobře postaráno. „Do mateřských škol se dostaly všechny děti, které dosáhly třetího roku věku k 1. září a stejně tak se dostaly všechny děti do základních škol, což není ve všech obcích pravidlem,“ říká starosta městské části Praha 6 Jakub Stárek. V rámci přístavby se myslelo i na detaily, například se podařilo přesadit starou vrbu do rohu zahrady, kde se jí náramně daří.

Fotogalerie

Související články