Podpora soutěží a běhů na Šestce II.

Číslo

2024/013

Datum vyhlášení

28. 2. 2024

Datum ukončení žádostí

21. 4. 2024

Datum zveřejnění výsledků

10. 7. 2024

Vyhlášeno usnesením

Kontakt

Bc. Vít Weber, referent Odboru kultury, sportu a volného času, OKSVČ, tel. 220 189 524, vweber@praha6.cz

Úvod

Městská část Praha 6 vyhlašuje dotační program Podpora soutěží a běhů na Šestce II.

Témata:

1)    Soutěže - veškeré jednodenní a vícedenní turnaje, závody, poháry a jiné soutěže v jakémkoliv sportu (max. požadovaná částka 40 tis. Kč)

2)    Běhy - veškeré běžecké závody a akce (max. požadovaná částka 30 tis. Kč)

Cílem a prioritou programu je:
• Finančně podpořit otevřené jednorázové sportovní akce (soutěže, běhy) na území MČ Praha 6
• Rozšířit stávající nabídku sportovních akcí v Praze 6 nebo iniciovat vznik nových
• Podpořit organizace, které sportovní akce pořádají
• Nabídnout občanům Prahy 6 možnost účasti na jednorázových sportovních akcích, které mj. umožní:
• podpořit kladný vztah ke sportu
• upevňovat zdraví a zdravý životní styl
• rozvíjet talent a schopnosti


Cílové skupiny:
• Sportující veřejnost
• Rodiny s dětmi
• Děti a mládež
• Ostatní

Období realizace projektů a čerpání částky z dotace:
Projekty, které získají finanční podporu, mohou být realizovány v době od 1. 7. 2024 do 31. 12. 2024. Přidělené finanční prostředky je nutné využít od 1. 1. 2024 do 31. 12. 2024.

Témata

1) Soutěže (40 000) 2) Běhy (30 000)

Podmínky účasti

1. Způsobilí žadatelé:

  • OSVČ (fyzické osoby s IČ)
  • Právnické osoby: obchodní společnosti, neziskové organizace (zapsané spolky, obecně prospěšné společnosti, zapsané ústavy), příspěvkové organizace

2. Nezpůsobilí žadatelé:

  • Subjekty, které nemají s poskytovatelem dotace vyřešené předchozí vyúčtování
  • Fyzické osoby bez IČ
  • Základní a mateřské školy zřizované MČ Praha 6

3. Rozdělení dotací:
Dotace bude přidělena, splní-li žadatel formální náležitosti a zároveň získá dostatečný počet bodů (viz bod 13.). Její výše bude určena na základě vyhodnocení informací v žádosti. Žadatel uvede všechny povinné údaje v elektronickém formuláři.

4. Účel, na který mohou být peněžní prostředky poskytnuty:
Účelem dotace je podpora převážně otevřených sportovních akcí (soutěží, běhů) určených pro občany městské části Praha 6.

Dotaci nelze využít na soutěž vyhlašovanou nebo pořádanou sportovním svazem („svazová soutěž“) ani na soutěž vyhlašovanou či spoluvyhlašovanou MŠMT.

Dotační program primárně neslouží pro financování celorepublikových a mezinárodních turnajů.

Z poskytnuté dotace je možné čerpat:
Dotace jsou neinvestičního charakteru a jsou určeny na náklady přímo spojené s realizací předkládaného projektu. Lze čerpat náklady na mzdy až do výše 30 % z přidělené částky, na drobný materiál, služby (např. produkční činnost, pronájmy, poštovné, doprava, dopravní značení, pronájem WC, zvuk, osvětlení, pódium) nebo náklady na propagaci (grafiku, tisk, inzerci).

Žadatel doloží k:
Tématu 1 (soutěže):
a) věkovou kategorii, pro kterou je akce určena
b) předpokládaný počet všech účastníků v individuálních sportech
c) přehled pozvaných týmů v kolektivních sportech
d) předpokládaný počet účastníků/týmů z Prahy 6
e) uvede, zda se jedná o otevřenou nebo uzavřenou akci (přihlásit se může kdokoliv resp. možnost účasti je předem stanovena)
f) výši základního startovného (jak individuálního tak za tým (družstvo)


Tématu 2 (běhy):
a) věkovou kategorii, pro kterou je akce určena
b) předpokládaný počet všech účastníků
c) předpokládaný počet účastníků z Prahy 6
d) uvede, zda se jedná o otevřenou nebo uzavřenou akci (přihlásit se může kdokoliv resp. možnost účasti je předem stanovena)
e) výši základního startovného

Podmínkou realizace akce na veřejném prostranství na území MČ Praha 6 je souhlas Odboru životního prostředí Úřadu městské části Praha 6 se záborem. Subjekt, který dostane finanční podporu, získává zábor pozemku pro realizaci akce zdarma, pokud je tento ve správě MČ Praha 6. Jestliže se jedná o zábor komunikace, chodníku apod. je nutné požádat také o zábor TSK hl. m. Prahy, který se řídí platným ceníkem. V případě, že žadatel na akci vybírá vstupné, díky dotaci je automaticky zproštěn povinnosti platit poplatky z příjmu ze vstupného.

Správné využití dotací bude následně odevzdáno ke kontrole MČ Praha 6 ve formě podrobného vyúčtování a poté kontrolnímu oddělení MČ Praha 6. Vyúčtované náklady nesmí být vykázány duplicitně ve vyúčtování případné jiné finanční podpory. Částky jsou uváděny včetně DPH.

Pokud již žadatel má přidělenou finanční podporu pro svůj projekt od MČ Praha 6 z jiného dotačního programu, nemůže žádat o podporu znovu v jiném dotačním programu (stejný projekt nebude podpořen dvakrát).

Na přidělení dotace není právní nárok.

5. Doba, v níž má být dosaženo účelu: Projekty, které získaly finanční podporu, mohou být realizovány v době od 01.07.2024 do 31.12.2024. Přidělené finanční prostředky je nutné využít od 1. 1. 2024 do 31. 12. 2024.


6. Důvody podpory stanoveného účelu:
Vyplývají z Programového prohlášení RMČ pro období 2022 – 2026, kapitola Sport a volný čas.

7. a. Požadovaná výše dotace:

Téma 1: Minimální výše požadované dotace je 10 000 Kč na projekt. Maximální výše požadované dotace na jeden projekt je 40 000 Kč.

Téma 2: Minimální výše požadované dotace je 10 000 Kč na projekt. Maximální výše požadované dotace na jeden projekt je 30 000 Kč.

Jeden žadatel může podat nejvýše 2 žádosti. Jednou žádostí se rozumí jedna akce konaná v jednom termínu (den, víkend). Pokud se bude jednat o vícedenní akci, žadatel toto řádně odůvodní.

b. Přidělená výše dotace:

Téma 1: Minimální výše přidělené dotace je 1 000 Kč na projekt.Maximální výše přidělené dotace na jeden projekt je 40 000 Kč.

Téma 2: Minimální výše přidělené dotace je 1 000 Kč na projekt.Maximální výše přidělené dotace na jeden projekt je 30 000 Kč.

8. Spoluúčast (kofinancování) žadatele není povinná, ale bude zohledněna v hodnocení žádosti.


9. Předpokládaný celkový objem peněžních prostředků určených na tento dotační program: 850 000 Kč


10. Žádost o udělení dotace se podává elektronicky na jednotném formuláři, který je k dispozici po přihlášení do systému na internetových stránkách MČ Praha 6 ( www.praha6.cz – Elektronické dotace). Žádost může být podána pouze v českém jazyce.

11. Povinné přílohy žádosti (nemusejí být notářsky ověřené, musejí být platné):

a. vytištěný podepsaný formulář žádosti,

b.výpis údajů z registru osob (ROS),

c.je-li žadatel zastoupen jinou osobou než uvedenou v registru osob doklad o pověření osoby k jednání za žadatele,

d.doklad o zřízení bankovního účtu,

e.údaje o skutečném majiteli právnické osoby podle zák. č. 37/2021 Sb., o evidenci skutečných majitelů ve formě tzv. úplného výpisu platných údajů a údajů, které byly vymazány bez náhrady nebo s nahrazením novými údaji, jedná-li se o evidující osobu ( esm.justice.cz

f.informace o identifikaci osob, v nichž má žadatel podíl a o výši tohoto podílu

g.čestné prohlášení, že se nejedná o soutěž vyhlašovanou nebo pořádanou sportovním svazem („svazová soutěž“) ani o soutěž vyhlašovanou či spoluvyhlašovanou MŠMT

Doklad o zřízení bankovního účtu může být nahrazen čestným prohlášením. Pokud již žadatel má výše uvedené dokumenty nahrány v systému na internetových stránkách MČ Praha 6 (a jsou stále platné), nemusí tak činit znovu. Pokud dojde ke změně výše uvedených dokumentů, musí je žadatel znovu doložit v aktuálním znění.


12. Termín doručení žádosti:
Příjem žádostí bude od 29. 03. 2024 0:00 h do 21. 04. 2024 23:59 h. Uložit rozpracovanou žádost na on-line formuláři ELEKTRONICKÉ DOTACE je možné i před tímto datem. Žadatel je povinen kompletní žádost vytisknout, podepsat, naskenovat a opětovně do systému nahrát nejdříve 29. 03. 2024, tzn. na podepsané žádosti musí být datum mezi 29. 03. 2024 a 21. 04. 2024.

Žádost musí být podepsána. Nemá-li žadatel k dispozici skener, může podepsanou vytištěnou žádost odeslat poštou nebo osobně přinést do podatelny MČ Praha 6 tak, aby byla doručena na podatelnu dle úředních hodin. Žádosti zaslané po tomto termínu budou automaticky vyloučeny. Žádosti je možné také podepisovat prostřednictvím elektronického podpisu nebo podávat přes datovou schránku, ale není to nezbytné, přiloží-li žadatel do elektronického formuláře žádost s naskenovaným podpisem.

13. Kritéria hodnocení (posuzování žádostí):

Posuzování přijatých žádostí proběhne ve dvou kolech. V prvním kole prověří Odbor kultury, sportu a volného času, zda předložené žádosti splňují všechny formální náležitosti a předloží je k posouzení Komisi pro sport a volný čas (KSVČ) Rady MČ. Projekty, které nesplní všechny požadované náležitosti, nebudou posuzovány a budou vyřazeny.

Ve druhém kole komise bodově ohodnotí všechny postupující žádosti. KSVČ rozhodne o minimální výši bodů, které získávají projekty postupující do dalšího kola. Projekty s nižším počtem bodů nebudou dále posuzovány. Částka, která je v tomto dotačním programu k dispozici, bude poměrově rozdělena (s ohledem na počet získaných bodů) mezi všechny úspěšné projekty. Dojde-li k situaci, že se po tomto rozdělení nevyčerpá celá částka, která je k dispozici, použije se tento přebytek a znovu se poměrově s ohledem na počet získaných bodů rozdělí mezi stejné projekty. Výsledné částky se zaokrouhlí na stovky Kč.
KSVČ může doporučit úpravu výše podpory.

Svá doporučení o rozdělení finančních prostředků poté komise předá ke schválení voleným orgánům MČ Praha 6 – Rada městské části (RMČ) a Zastupitelstvo městské části Praha 6 (ZMČ). Tyto orgány následně rozhodnou o udělení dotací.

Na přidělení dotace není právní nárok.

Komise pro sport a volný čas hodnotí podané žádosti podle následujících kritérií:

Kvalita předkládaného projektu (60 bodů ze 100)
Posuzuje se:

  • • Význam projektu z hlediska priorit MČ Praha 6 v oblasti sportu a volného času,
  • • vzdělávací a sociálně-společenské aspekty projektu (začleňování specifických skupin do aktivit, a to jako realizátorů, diváků, posluchačů nebo návštěvníků),
  • • potřebnost projektu a poptávka po aktivitách
  • • kvalita zpracování projektu, schopnost srozumitelně a realisticky formulovat jeho cíle.

Posouzení rozpočtu projektu (40 bodů ze 100)
Posuzuje se:

  • • přiměřenost nákladů na jeho realizaci,
  • • transparentnost, účelnost a hospodárnost plánovaného rozpočtu
  • • spoluúčast nebo schopnost zajistit pro projekt další zdroje financování
  • • kvalita předchozích vyúčtování přidělených dotací, jde-li o žadatele podpořeného v minulosti
  • • zpoplatnění akce – žadatel uvede, zda při akci bude vybírat vstupné a v jaké výši
  • • posuzuje se poměr žádané částky a počet účastníků z Prahy 6

O výsledcích výběrového řízení budou žadatelé informováni elektronicky po schválení orgány městské části. Výsledky dotačního řízení budou sděleny se zdůvodněním. Zaslané projekty ani jejich přílohy se žadatelům nevracejí.

14. Předpokládaný harmonogram dotačního řízení Podpora soutěží a běhů na Šestce II.

28. 02. 2024

Vyhlášení dotačního programu (úřední deska)

březen 2024

Školení pro žadatele o dotaci nebude realizováno, případné dotazy budou řešeny individuálně

29. 03. 2024 0:00 h

Začátek přijímání žádostí prostřednictvím elektronického systému.

21. 04. 2024 23:59 h

Konečný termín pro podání žádostí přes webový formulář v elektronické podobě, nebo doručení písemných žádostí poštou nebo na podatelnu. Upřednostňujeme elektronickou verzi. Pokud se rozhodnete podat tištěnou žádost, musí být doručena na úřad nejpozději v den uzávěrky dle hodin pro veřejnost v podatelně. Adresa: Odbor kultury, sportu a volného času, ÚMČ Praha 6, Čs. armády 23, 160 52 Praha 6

květen 2024

Předpokládaný termín posouzení projektů odbornou komisí Rady městské části Praha 6

červen 2024

Předpokládaný termín projednání dotací RMČ

červen 2024

Projednání přidělení dotací ZMČ Praha 6

červenec 2024

Zveřejnění výsledků dotačního řízení

15. Zveřejnění výsledků
Zveřejnění výsledků dotačního programu zajišťuje Odbor kultury, sportu a volného času, a to na webu Prahy 6 v sekci Dotace a v příloze příslušného schváleného usnesení ZMČ. Výsledky dotačního řízení budou sděleny se zdůvodněním. Zaslané materiály se žadatelům nevracejí.

16. Čerpání dotace

  1. S příjemcem dotace bude uzavřena veřejnoprávní smlouva o poskytnutí finančního příspěvku s vymezením účelu jeho použití podle předloženého projektu. Povinností úspěšného žadatele bude zajistit prezentaci MČ Praha 6 na propagačních materiálech a v místě realizace projektu. Poskytnuté prostředky musí být použity ve stanoveném termínu výhradně na realizaci schváleného projektu.
  2. Smlouva bude obsahovat závazek příjemce umožnit pověřeným zástupcům ÚMČ Praha 6 vykonání kontroly využití poskytnutých finančních prostředků. MČ Praha 6 bude prostřednictvím příslušných
  3. Smlouva bude obsahovat závazek příjemce zpracovat závěrečnou zprávu o realizaci projektu a vyhotovit vyúčtování dotace a předložit je spolu s kopiemi faktur, pokladních dokladů a dalšími případnými přílohami Odboru kultury, sportu a volného času nejpozději do 31. 01. 2025 na podatelnu Úřadu městské části Praha 6, Čs. armády 23, Praha 6. V případě zprovoznění elektronického systému vyúčtování bude vyúčtování přijímáno pouze touto formou, nikoliv fyzicky na podatelně.
  4. Příspěvek musí být vyčerpán nejpozději do 31. 12. 2024, pokud s ohledem na odůvodněné potřeby smluvního partnera nebude ve smlouvě stanoveno jinak. V případě nevyčerpání musí být adekvátní část dotace vrácena poskytovateli do data určeného ve smlouvě.
  5. Příjemce dotace se zavazuje zveřejnit informaci o poskytnuté dotaci na všech vydávaných propagačních materiálech k akci formou textu: „Projekt finančně podpořila MČ Praha 6" a uvedením loga MČ Praha 6 (ke stažení na webových stránkách v sekci Pro média). V místě konání akce umístí příjemce logo MČ Praha 6 na vhodné místo. Informaci včetně případného vizuálu realizované akce příjemce zveřejní na vlastních webových stránkách, případně facebookovém a instagramovém profilu. Tutéž informaci zároveň zveřejní vložením na webové stránky Prahy 6 v sekci "Akce". Pozvánku na pořádanou akci zašle minimálně 14 dní předem e-mailem na příslušné oddělení Úřadu městské části Praha 6.

a. vytištěný podepsaný formulář žádosti,

b. výpis údajů z registru osob (ROS),

c. je-li žadatel zastoupen jinou osobou než uvedenou v registru osob doklad o pověření osoby k jednání za žadatele,

d. doklad o zřízení bankovního účtu,

e. údaje o skutečném majiteli právnické osoby podle zák. č. 37/2021 Sb., o evidenci skutečných majitelů ve formě tzv. úplného výpisu platných údajů a údajů, které byly vymazány bez náhrady nebo s nahrazením novými údaji, jedná-li se o evidující osobu (https://esm.justice.cz/ias/issm/rejstrik);

f. informace o identifikaci osob, v nichž má žadatel podíl a o výši tohoto podílu

g. čestné prohlášení, že se nejedná o soutěž vyhlašovanou nebo pořádanou sportovním svazem („svazová soutěž“) ani o soutěž vyhlašovanou či spoluvyhlašovanou MŠMT

Doklad o zřízení bankovního účtu může být nahrazen čestným prohlášením. Pokud již žadatel má výše uvedené dokumenty nahrány v systému na internetových stránkách MČ Praha 6 (a jsou stále platné), nemusí tak činit znovu. Pokud dojde ke změně výše uvedených dokumentů, musí je žadatel znovu doložit v aktuálním znění.

Kritéria pro hodnocení žádosti:

Kvalita předkládaného projektu:

Posouzení rozpočtu projektu: