Festival ambasád 2024

Největší letošní přehlídka gastronomie a kultury  – Festival ambasád – proběhne již v sobotu 8. června od 8 do 20 hodin v Dejvicích v místě farmářských trhů na Kulaťáku v Dejvicích.

Hlavní foto

Festival ambasád je největší mezinárodní street food festival, kde prezentace jednotlivých zemí zajišťují především jejich ambasády, honorární konzuláty, či hospodářské komory. Velvyslanci se akce osobně účastní. Jedná se, co do rozsahu a počtu zúčastněných zemí, o zcela unikátní akci v rámci naší republiky. Pořadateli Festivalu ambasád je Městská část Praha 6 a zapsaný spolek Farmářské Trhy, organizátor Trhů na Kulaťáku.

Na stáncích jednotlivých zemí budou připraveny originální tradiční pokrmy, které jsou charakteristické pro jednotlivé země a jsou často ze surovin a koření, které jsou pro nás méně obvyklé a někdy i neznámé. Do vaření se zapojují i pracovníci ambasád a nezřídka i sami velvyslanci a velvyslankyně a jejich rodiny, nebo příslušníci, jednotlivých zemí, kteří v Praze trvale žijí. Pro některé ambasády vaří i známí kuchaři. Veškerá nabídka je přizpůsobená myšlence Farmářských trhů přinést kvalitní suroviny pro kvalitní gastronomii.

Podobné akce