Veřejné setkání k návrhu studie Revitalizace ulice Na Hanspaulce

Srdečně Vás zveme na setkání nad návrhem studie, který přináší mimo jiné doplnění výsadeb stromů a zlepšení jejich kvality díky lepšímu odvádění srážkových vod; navrhuje zlepšení veřejného prostoru pro pěší a úpravy komunikací,  architektonické řešení tzv. školní piazetty a úpravy dopravy. Tvar ulice se středním zeleným pásem se nemění.

Hlavní foto

Před rokem proběhla diskuze a procházka s místními ulicí Na Hanspaulce jak zlepšit veřejnou zeleň a přilehlé zpevněné plochy. Tyto informace se staly jedním z podkladů pro vypracování studie revitalizace ulice. Návrh studie je nyní hotový a městská část ho představí na veřejném setkání, které se bude konat 1. října od 17 hodin v jídelně ZŠ Hanspaulka.

Na veřejném setkání se budete moci vyjádřit například k navrženým variantám dopravního režimu před školou, variantám řešení zeleně ve III. části ulice či návrhu školní piazzetty.

Před setkáním bude návrh studie představen také na venkovní výstavě. Tři oboustranné výstavní panely budou ve dnech 19. 9. – 2. 10. 2024 umístěny v travnaté ploše v ulici Na Pískách v horní části ulice Na Hanspaulce u Tesca, nedaleko zastávky Hanspaulka.

Podobné akce

až 5. 10. 2024

12. ročník terénní soutěže pro 2–3členné hlídky dětí ve věku ZŠ. Tradiční podzimní akce pro soutěžní týmy ze základních škol, nižších ročníků víceletých gymnázií, DDM, spolků, oddílů, kroužků i rodin.

Celý článek 18. 9. 2024

až 5. 10. 2024

Vnitroblok Zelená se na několik sobotních hodin stane komunitním bleším trhem, tržištěm sdílené ekonomiky a udržitelného nakupování. Můžete přijít prodávat, nakupovat, objevovat poklady, setkat se s lidmi z vašeho okolí i odjinud a v neposlední řadě nahlédnout do jedinečného vnitrobloku.

Celý článek 19. 9. 2024