Terénní přírodovědná soutěž v Šárce 2024

12. ročník terénní soutěže pro 2–3členné hlídky dětí ve věku ZŠ. Tradiční podzimní akce pro soutěžní týmy ze základních škol, nižších ročníků víceletých gymnázií, DDM, spolků, oddílů, kroužků i rodin.

Hlavní foto

Hlavní částí akce je soutěžní stezka v délce cca 4 km se stanovišti o přírodě (např. botanika, obojživelníci, ekologie, ekosystém voda, ...). Doprovodný program v prostoru startu/cíle. Informace o studánkách a pramenech v Praze 6. Celá akce se koná venku. Akce je součástí programu podpořeného MČ Praha 6 a je pro účastníky zdarma.

Podobné akce

až 5. 10. 2024

Vnitroblok Zelená se na několik sobotních hodin stane komunitním bleším trhem, tržištěm sdílené ekonomiky a udržitelného nakupování. Můžete přijít prodávat, nakupovat, objevovat poklady, setkat se s lidmi z vašeho okolí i odjinud a v neposlední řadě nahlédnout do jedinečného vnitrobloku.

Celý článek 19. 9. 2024

až 1. 10. 2024

Srdečně Vás zveme na setkání nad návrhem studie, který přináší mimo jiné doplnění výsadeb stromů a zlepšení jejich kvality díky lepšímu odvádění srážkových vod; navrhuje zlepšení veřejného prostoru pro pěší a úpravy komunikací,  architektonické řešení tzv. školní piazetty a úpravy dopravy. Tvar ulice se středním zeleným pásem se nemění.

Celý článek 17. 9. 2024